Vodafone, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Обединеното кралство, активно

...
Vodafone, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Обединеното кралство, активно
Коментари Харесай

Vodafone иска да вгради крипто портфейли в SIM картите си

Vodafone, водещ снабдител на телекомуникационни услуги в Обединеното кралство, интензивно изследва опциите за консолидиране на блокчейн технологията в своите услуги.

Компанията възнамерява да усъвършенства мобилното потребителско преживяване посредством вграждане на крипто портфейли в SIM картите – ход, ориентиран към приемане на цифровата промяна.

Като част от по-широката си финансова тактика Vodafone Idea Ltd., асоциирана компания в Индия, в която Vodafone Group има 45% дял, има за цел да обезпечи финансиране в размер на близо $3 милиарда. Това включва $1.8 милиарда посредством заеми, което я нарежда мощно за бъдещи вложения.

В забавна полемика с Yahoo Finance Future Focus, Дейвид Палмър, водещ блокчейн експерт във Vodafone, показа прозрения за новаторския метод на компанията. До 2030 година Палмър планува съществуването на към 20 милиарда мобилни устройства, в това число 8 милиарда смарт телефона. Той предвижда, че разпространяването на крипто портфейлите ще доближи 5.6 милиарда, което ще обхване съвсем 70% от международното население.

Този стратегически фокус не е изолиран, защото Vodafone Group неотдавна подписа десетгодишно партньорство с Microsoft. Това съдействие има за цел да интегрира авангардни технологии за генеративен изкуствен интелект в предложенията на Vodafone, наблягайки капацитета за трансформиращо влияние върху цялата промишленост, както означи основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела.

Освен това концепцията за обединение на блокчейн с мобилната технология не е напълно нова. През 2019 година VaultTel, американски стартъп, също се зае с създаването на физически портфейл за SIM слотовете на смарт телефоните.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР