Русия вероятно е вербувала кубински граждани да се бият в

...
Русия вероятно е вербувала кубински граждани да се бият в
Коментари Харесай

Русия привлича кубинци да се бият на нейна страна с пари и паспорти

Русия евентуално е вербувала кубински жители да се бият в нейната войска в Украйна, демонстрира изследване на Би Би Си.

През септември и октомври 2023 година паспортни данни на над 200 кубинци, за които се твърди, че са се включили към съветската войска, изтекоха онлайн по проукраинска платформа InformNapalm.

Данни са получени, съгласно уеб страницата, посредством хакване на имейлите на съветски боен чиновник в Тула, южно от Москва. Проучване на Фейсбук сподели, че 31 от имената, упоменати в приключването на информация в Украйна, съответстват с сметки, чиито притежатели наподобява са в Русия или са свързани с съветската войска.

Някои да вземем за пример са разгласили свои фотоси, облечени в съветска военна униформа, или тук-там с улични табели на съветски език или с съветски номера.

Други показват Русия като настоящо място на престояване. Набирането на чужденци, които да запълнят огромните загуби в жива мощ, също оказва помощ на Кремъл да избегне рисковете, свързани с опитите за насилствена готовност на руснаци, разяснява Би Би Си.

Когато Русия разгласи частична готовност през 2022 година, стотици хиляди мъже напуснаха страната. Довеждането на кубинци в Русия е относително елементарно. Двете страни са съдружници от времето на Студената война, кубинците не се нуждаят от виза, с цел да пътуват до Русия, а директните полети до Москва улесняват пътуването.

Междувременно преференциалните военни контракти, предлагани от Русия, притеглят кубинските мъже, които обезверено се пробват да избягат от влошаващата се икономическа рецесия на глобения от Съединени американски щати остров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР