Вагоните се намират в перфектно техническо състояние, каза министърът на

...
Вагоните се намират в перфектно техническо състояние, каза министърът на
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Вагоните на германските железници са в перфектно техническо състояние

Вагоните се намират в съвършено техническо положение, сподели министърът на превоза и известията на въпрос, обвързван с договарянията за закупуване на вагони от преносимия състав на немските железници. Министърът беше изслушан на съвещание на отрасловата комисия в Народното събрание.

Припомняме, че на 24 януари от Министерството на превоза и известията оповестиха, че Българските държавни железници (БДЖ) и „ Дойче бан “ (Deutsche Bahn) са във финална фаза на преговори за закупуване на до 70 вагона от преносимия състав на немските железници.

Гвоздейков сподели, че сега екип на БДЖ, дружно със заместник-министър, се намират в Германия, където към този момент вършат подбора на самия преносим състав, почистват механически въпроси за съгласуемост с нашата инфраструктура. Министърът увери, че информацията, която получава ежечасно, е много позитивна и договорката върви към край, спазвайки всички законови процедури на Закона за публичните поръчки.

Вагоните се намират в съвършено техническо положение, надалеч по-съвременно от това, с което разполагаме сега, и мисля, че българските жители ще могат да употребяват този преносим състав с по този начин стремежи комфорт на пътешестване, съобщи министърът. По думите му това е една краткотрайна мярка, която би трябвало да ни приготви за идващото равнище, когато ще придобием напълно нов преносим състав по процедурите, които Министерството на превоза и известията организира.

Когато встъпих в служба, имах упоритостта и съумях да стимулирам екипа от заместник-министри и екипа на БДЖ да мислим в посока най-бърза опция, която е на хоризонта, за осъществяване, да бъде импортиран по-най-бързия метод преносим състав, без значение дали е нов или втора ръка, съобщи Гвоздейков. По думите му нов е съвсем невероятно.

Министърът сподели още, че БДЖ все още претърпява наказания по контракта за социална услуга.

На съвещанието си комисията прегледа и Годишен отчет за положението на националната сигурност на Република България през 2022 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР