Вагнер“ обяви, че е спряла набирането на бойци за един

...
Вагнер“ обяви, че е спряла набирането на бойци за един
Коментари Харесай

„Вагнер“ разкриха какви са бъдещите им творчески планове

„ Вагнер “ разгласи, че е спряла набирането на бойци за един месец след несполучливия протест, воден от нейния началник Евгений Пригожин.

Канал в Telegram, употребен от частната военна компания за набиране на личен състав, разгласява изказване късно в неделя, обявявайки краткотрайно заледяване на активността си, до момента в който нейните бойци се реалокират в Беларус, където Пригожин беше заточен като част от договорка, подписана с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко след въстанието му на 24 юни.

Пригожин не е бил виждан обществено от края на протеста си, когато напусна южния съветски град Ростов на Дон

Държавната осведомителна организация РИА Новости разгласява видео, на което се вижда по какъв начин шефът на „ Вагнер “ си потегля с кола. Лукашенко сподели, че е сключил съглашение с Пригожин за деескалация, предлагайки на него и неговите бойци „ безусловно преференциален и допустим вид за разрешаване на обстановката, с гаранции за сигурност “.

„ Поради краткотрайното безучастие на ЧВК „ Вагнер “ в специфичната военна интервенция и преместването й в Република Беларус, краткотрайно преустановяваме работата на районните центрове за вербовка на ЧВК „ Вагнер “ за период от 1 месец “, оповестиха от канала в Telegram.

Министерството на защитата на Русия съобщи предходната седмица, че групата „ Вагнер “ ще съобщи тежката си военна техника на съветските въоръжени сили след протеста.

„ В ход е подготовка за предаване на тежката военна техника на ЧВК „ Вагнер “ в дейните елементи на въоръжените сили на Руската федерация “, се споделя в изказване, без да се прецизира каква военна техника ще бъде трансферирана.

Опитът на Пригожин за протест пристигна на фона на засилващ се спор сред шефа на групата „ Вагнер “ и съветското военно управление. Наскоро Пригожин отхвърли настояването на министъра на защитата Сергей Шойгу и президента Владимир Путин групата „ Вагнер “ да подпише контракти непосредствено с Министерството на защитата с краен период 1 юли.

Според Андрей Картаполов, началник на комисията по защита на Държавната дума на Русия, бойците на Пригожин няма да могат да вземат участие в бойните дейности в Украйна без да подпишат контракт с Министерството на защитата.

Съобщението на групата идва след публикуваната информация, че „ Вагнер “ наподобява към момента набира хора, с цел да се бият в Украйна след протеста.

Руската държавна осведомителна организация ТАСС заяви предходната седмица, че набирането на бойци е обновено в центровете на „ Вагнер “ в градовете Тюмен и Новосибирск. А самостоятелното съветско издание „ Агентсво “ сподели, че на един от неговите публицисти са били препоръчани изявленията с „ Вагнер “ в Мурманск, Смоленск и Ростов на Дон.

Мозъчният концерн „ Институт за проучване на войната “ споделя, че сателитни изображения, събрани сред 15 и 27 юни, демонстрират, че беларуските управляващи може да построяват нов лагер за бойци на групата „ Вагнер “ в изоставена беларуска военна база покрай град Асиповичи, на към 50 благи от Минск.

Групата Вагнер изигра решаваща роля в устрема на Русия да превземе украинския промишлен град Бахмут в региона на Донецк.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР