В12 е един от най-важните витамини за здравето на всеки

...
В12 е един от най-важните витамини за здравето на всеки
Коментари Харесай

Тези симптоми издават дефицит на витамин В12

В12 е един от най-важните витамини за здравето на всеки човек. На първо място, той е нужен за образуването на червени кръвни кафези, синтеза на РНК и ДНК, аминокиселини и протеини. Нещо повече, той обезпечава непоклатимост на нервната система.

За да си го набавите от храната е належащо постоянно да ядете мазни риби, месо, най-много пилешко, млечни артикули и яйца. Черният дроб, скумрията и говеждото са изключително богати на този скъп детайл.

Как да разберете дали ви липсва витамин В12?

Според медицински наблюдения доста хора страдат от недостиг на В12. Сред тях са най-вече възрастни хора, вегетарианци, пациенти със захарен диабет и хора, приемащи антиациди. Хроничната анемия е едно от най-честите затруднения от недостига на този витамин.

Това са най-честите признаци на недостиг на витамин В12:
неприятна телесна миризма понижен вкус болежка в гърба постоянно главоболие
Редица други признаци се преглеждат като спомагателни признаци за недостиг на витамин В12.

Обезцветяване на кожата

При хора с недостиг на В12 кожата има бледен цвят или има жълт нюанс. Причината за това е неналичието на червени кръвни кафези, които се унищожават в следствие от витаминния недостиг и се отделя непотребното количество билирубин.

Слабост и отмалялост

Поради неналичието на червени кръвни кафези, достъпът на О2 в кръвните кафези понижава и това може да докара до хипоксия.

Парене и мравучкване

При някои хора се появява чувството за леко парене или мравучкане.
При пациенти с тежка витаминна непълнота могат да настъпят промени в походката. Този признак се демонстрира най-често при възрастните хора.

Депресия

Ако не предприемете нужните дейности в точния момент, това положение може да се трансформира в тежка меланхолия.

При съществуването на някой от изброените признаци, консултирайте се с вашия доктор, с цел да диагностицирате в точния момент недостига на този значим детайл.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент. Информацията, предоставена в нея, не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагане на диагноза или назначение на лекуване. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР