В знак на протест срещу лошите пътища в България, великотърновец

...
В знак на протест срещу лошите пътища в България, великотърновец
Коментари Харесай

Великотърновец измисли нестандартен начин да плати с протест годишната си винетка

В знак на митинг против неприятните пътища в България, великотърновец заплати годишната си винетка с жълти стотинки. В продължение на месеци Николай Василев събирал по една и две стотинки, до момента в който събере нужните 97 лв. за винетен стикер на автомобила си. Мъжът се надява и други да последват образеца му, защото в този момент е интервала, в който всеобщо се купуват годишните винетки.

Николай Василев занесъл жълтите стотинки в пликове на касата в ръководството на пътната организация в остарялата столица. Казва, че по този начин изразил гражданската си позиция против разрушените пътища в цялата страна. Решихме във тип на дребен митинг към организация Пътна инфраструктура да си закупим винетен стикер с жълти стотинки - по една и по две. Общо към 6 500 бройки, на стойност 97 лв., съобщи Василев пред Българска национална телевизия.

Близо два часа служителките на Областно пътно ръководство броили монетите, които им занесъл недоволният великотърновец. Николай споделя, че осъзнава, че затруднява служителките, които нямат никаква виновност за дупките по пътищата, само че се надява освен да го схванат, само че, въпреки и мълчешком, да го поддържат. Първо да се извиня на дамите, които работят в организацията, и които броиха стотинките за към час и 45 минути. Те нямат никаква виновност, че пътищата са в такова положение - дупки, непочистени от снега, от пясъка. Просто усвояват се пари, само че не за положително качество, съобщи Николай Василев.

Той се надява тази година образеца му да последват хилядите недоволни данъкоплатци водачи в цялата страна, които провеждат митинги и са директно пострадали от дупките. Вярва, че по този начин е допустимо да бъдат чути. Може би в случай че по-голяма част от хората го създадат, може и да има някакво решение, уточни Николай Василев.

Разбира се, възмутени водачи не липсват. Някои даже се тормозят, че и новите пътища са рискови. Новите пътни настилки също не дават отговор на условията, тъй като съм пътувал в Европа и там самата пътна настилка е с друга неравност спрямо нашата. При нас тази пътна настилка, която се прави нова, се слага пътна настилка, която е гладка, загладена. Масово, дръзвам да настоявам че доста от произшествията нямаше да ги има, в случай че имаше неравност на асфалта. Защото тогава нямаше да изгубят доста от водачите надзор над автомобила си, сподели Мариян Василев. Ако пътищата в България са в положително положение, всеобщо водачите ще заплащат, даже и по-висока цена за винетките, защото ще икономисват пари за ремонт на колите, споделя още великотърновецът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР