В запис се чува бившият американски президент Доналд Тръмп да

...
В запис се чува бившият американски президент Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Пуснаха запис, в който Доналд Тръмп обсъжда секретни документи

В запис се чува някогашният американски президент Доналд Тръмп да разисква секретни документи , които е задържал, и признава , че не е разсекретил , съобщи Франс прес.

Двуминутният запис бе излъчен по Си Ен Ен и е от изявление, което Тръмп дава в голф клуба си в Бедминстър , Ню Джърси, през юли 2021 година за хора, които работят по записките на някогашния шеф на канцеларията му Марк Медоус .

Части от казаното в записа бяха представени като доказателство в обвинителния акт на юриста Джак Смит против Тръмп по обвинявания, че е злоупотребил с класифицирани документи, откакто е напуснал поста си.

Аудиозаписът , излъчен в понеделник вечерта по Си Ен Ен, Ей Би Си и Си Би Ес, включва миг, в който Тръмп, наподобява, държи скришен документ на Пентагона с проекти за нахлуване против Иран .

" Това са документите ", споделя Тръмп в записа, като цитатът не участва в обвинителния акт.

Докато демонстрира нещо на останалите в стаята, той приказва също и за нещо " строго конфиденциално ", както и за " загадка информация ".

" Това бе направено от армията и обещано на мен ", продължава Тръмп, преди да означи, че документът е систематизиран. " Когато бях президент, можех да го върна. Сега не мога, знаете ", споделя той.
 
Lordy there are tapes

Listen to the audio recording of Donald Trump discussing holding top-secret documents he did NOT declassify “This is secret information. "

Trump is toast.
— Republicans against Trump (@RpsAgainstTrump)
" В подобен случай имаме проблем ", декларира един от неговите чиновници.

" Това не е ли забавно? Направо е отлично ", споделя Тръмп , а записът завършва с това по какъв начин той моли някой да му донесе напитка.

По-рано този месец Тръмп пледира " почтен " по 37 обвинявания в умишлена корист с американски държавни секрети и скрит план за попречване на тяхното връщане, като стана първият президент на Съединени американски щати , против който са повдигнати наказателни обвинявания.

Министерството на правораздаването упреква Тръмп , който се бори да се върне в Белия дом следващата година, че е нарушил закона за шпионажа и други закони, защото е изнесъл класифицирани документи при напускането на поста и не ги е предал на Националния списък.

В обвинителния акт министерството на правораздаването разказва доказателства , измежду които аудиозапис от среща през юли 2021 година, която Тръмп , който към този момент не е президент, организира с създател, издател и двама свои чиновници - никой от които не е имал позволение за достъп до класифицирана информация в Съединени американски щати. Там Тръмп им демонстрира документ, който назовава " конфиденциален " и " извънредно конфиденциален ".



77-годишният милиардер
е упрекнат в съзнателно запазване на десетки класифицирани документи, които нелегално е отнесъл в имението си на брега във Флорида, в отвод да ги върне и в скрит план за възпрепятстване на проверяващите, които желаят да ги възстановят.

Тръмп е упрекнат и в шерване на американски секрети с хора, които не са имали право на достъп до класифицирана информация.

Наказателният развой против него по проект би трябвало да стартира на 14 август, само че правният му екип евентуално ще издейства датата да бъде изместена с месеци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР