В заключителен етап са строителните работи по укрепването на срутището на пътя

...
В заключителен етап са строителните
работи по укрепването на срутището на
пътя
Коментари Харесай

В заключителен етап са укрепителните дейности на срутището по пътя за Рилския манастир

В финален стадий са строителните работи по укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. При положително време се чака да приключат до Коледа. В 250-метров сектор при 27-ми км на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир е построена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери. За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна черга, покрита с високоякостна стоманена мрежа.

Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включват и възобновяване на пътната настилка в сектор.

На обекта следва полагането на хидропосев на ската, монтирането на ограничителните системи и други довършителни действия.

Укрепителните действия започнаха в края на юни и се правят от „ Автомагистрали “ ЕАД. Дружеството работи оптимално мобилизирано, за да може укрепителните действия да завършат колкото се може по-бързо и по третокласния път, който е съществена връзка за Рилския манастир и за природните забележителности в покрайнината да се пътува комфортно и безвредно.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР