В забързания свят, в който живеем, удобството често е на

...
В забързания свят, в който живеем, удобството често е на
Коментари Харесай

Сух шампоан: Как да го използвате и въздействието му върху здравето на косата

В забързания свят, в който живеем, удобството постоянно е преди всичко, даже когато става въпрос за нашите рутинни процедури за хубост. Едно такова спестяващо време знамение в света на грижата е известния изсъхнал шампоан.

Но по какъв начин работи и нездравословен ли е за косата ви? В тази публикация ще разгледаме тънкостите на сухия шампоан.

Какво е изсъхнал шампоан?

Сухият шампоан е артикул за коса, предопределен да освежи и съживи косата без потребност от вода.

Обикновено се предлага под формата на спрей или прахуляк и се нанася непосредствено върху корените и мазните зони на косата.

Основната му цел е да всмуква непотребната лой, да придаде размер и да удължи времето сред постоянните миене с шампоан.

Вижте още: Домашна маска за коса за размер – 6 предписания за здрава, блестяща и обемна коса

Сухият шампоан е изсъхнал артикул за коса, предопределен да всмуква непотребната лой, мазнини и пот от скалпа и косата.

Това е комфортна опция на обичайното измиване с шампоан, което го прави изключително потребно, когато нямате време, пътувате или желаете да удължите живота на прическа.

  • Спестява време: Сухият шампоан е отличен метод да освежите косата си сред постоянните измивания, спестявайки ви време и вода.
  • Обем и текстура: Може да добави размер и текстура, което улеснява оформянето на косата ви.
  • Запазване на цвета: Някои сухи шампоани са предопределени за характерни цветове на косата и могат да ви оказват помощ да запазите жизнеността на цвета си.

Сух шампоан против обичаен почистващ шампоан

За разлика от обичайните шампоани, сухият шампоан е предопределен за нанасяне върху косата без сапун или вода.

Докато нанасяте праха в скалпа си, той всмуква непотребната лой и пот върху косата ви. След като изсъхне, пудрата може да разрешите косата, с цел да се получи по-свежа и по-чиста коса.

Всъщност няма никакви проучвания, които да демонстрират, че сухият шампоан самичък по себе си предизвиква косопад. Въпреки това, в случай че забележите признаци на раздразнение, като струпване или сърбеж, е добре да изберете измиване с обичаен шампоан в този миг.

Как сухият шампоан въздейства на косата и скалпа

Въпреки че сухият шампоан не предизвиква непосредствено загуба на коса, потреблението му прекомерно постоянно или за продължителни интервали може да аргументи проблеми със скалпа, като:

  • Дразнене – Прекомерната приложимост може да докара до струпване на изсъхнал шампоан върху космените ви фоликули, което може да аргументи раздразнение и инфектиране, което може да форсира рухването на косата
  • П ърхот и лющеща се кожа – защото не премахвате толкоз постоянно мъртвите кожни кафези от скалпа, това може да докара до пърхот и лющеща се кожа, което може да аргументи инфектиране и раздразнение

Как да употребявате изсъхнал шампоан: Ръководство малко по малко

Ефективното потребление на изсъхнал шампоан е от основно значение за добиване на изгодите от него, като в същото време се заобикалят евентуални дефекти.

Ето управление малко по малко по какъв начин да употребявате изсъхнал шампоан:

Стъпка 1: Изберете подобаващия изсъхнал шампоан

Изберете изсъхнал шампоан, подобаващ за вашия вид и цвят коса. Предлагат се доста варианти, в това число формули за фина коса, тъмна коса и хора с сензитивен скалп.

Стъпка 2: Подгответе косата си

Започнете с коса, която не е мита най-малко един ден. Сухият шампоан е най-ефективен за коса, която има малко естествено струпване на мазнини.

Стъпка 3: Разклатете кутията или бутилката

Ако употребявате спрей, разклатете добре преди приложимост, с цел да осигурите отмерено систематизиране на продукта.

Стъпка 4: Разделете косата си

Разделете косата си на части, с цел да осигурите изцяло нанасяне. Използвайте щипки или пръсти, с цел да разделите косата в корените.

Стъпка 5: Нанесете сухия шампоан

Дръжте спрея на към 10 см. от главата си и напръскайте или поръсете сухия шампоан непосредствено върху корените и мазните зони.
Избягвайте несъразмерното напръскване или нанасяне, с цел да предотвратите бели прахообразни останки върху косата си.

Стъпка 6: Изчакайте и масажирайте

Оставете сухия шампоан да престои няколко минути, с цел да всмуква непотребната лой.
След като изчакате, използвайте върховете на пръстите си, с цел да масажирате продукта в корените си, като го разпределите отмерено.

Стъпка 7: Четка или гребен

Изчеткайте или срешете косата си, с цел да премахнете останалия артикул и го разпределете по дължината на косата си.

Стъпка 8: Стилизирайте по избор

Оформете косата си както нормално. Сухият шампоан може да добави размер и текстура, което го прави отлична помощ при стилизиране.

Съмнителни съставки в сухия шампоан със спрей

Сухите шампоани постоянно съдържат аромати, консерванти и незадълбочено дейни субстанции, които могат да причинят алергични реакции, в това число контактен дерматит – сърбящ обрив, породен от пряк контакт с вещество.

Освен това няколко спрей сухи шампоани бяха изтеглени за евентуално наличие на високи равнища на бензол.

Този естествено срещащ се химикал може да бъде нездравословен за хората. Експертите споделят, че сме изложени на бензол всеки ден във въздуха, който дишаме, изключително когато зареждаме колите си на бензиностанцията.

Бензолът се съдържа и в някои детергенти, лепила и бои. Независимо от това, най-добре е да следвате тези изтегляния и да избягвате артикули за персонална хигиена, които евентуално съдържат високи равнища на бензол.

Ако установите, че имате косопад, изтъняване или други затруднения, най-добре е да потърсите професионално лекуване, в идеалния случай от кожен лекар.

Вреден ли е сухият шампоан за косата?

Използването на изсъхнал шампоан има както плюсове, по този начин и минуси и въздействието му върху здравето на косата може да варира от човек на човек.

Ето някои фактори, които би трябвало да имате поради:

  • Натрупване: Прекомерната приложимост на изсъхнал шампоан може да докара до струпване на продукта върху скалпа, евентуално задръстване на космените фоликули и засягане на здравето на косата.
  • Дразнене на скалпа: Някои хора с сензитивен скалп може да изпитат раздразнение или сърбеж от избрани съставки на изсъхнал шампоан.
  • Не е сурогат на елементарния шампоан: Сухият шампоан не е сурогат на обичайното измиване с шампоан, защото не почиства дейно косата и скалпа.

Въздействието на сухия шампоан върху здравето на косата е тематика на спор измежду специалистите по косата и неговите резултати могат да варират според от няколко фактора:

1. Честота на приложимост

Използването на изсъхнал шампоан понякога, като сред постоянни измивания или по време на незабавни случаи, нормално се смята за безвредно. Честата и несъразмерна приложимост обаче може да докара до проблеми.

2. Съставки на продукта

Съставките в сухите шампоани могат да варират в необятни граници. Някои артикули съдържат мощни химикали и евентуални дразнители, до момента в който други са по-нежни към скалпа. От значително значение е да изберете първокачествен артикул със съставки, които са подобаващи за вашия вид коса и сензитивност на скалпа.

3. Здраве на скалпа

Здравето на вашия скалп играе значима роля за това по какъв начин сухият шампоан въздейства върху косата ви. Ако имате здрав скалп, е по-малко евентуално потреблението на изсъхнал шампоан понякога да аргументи проблеми. Въпреки това, в случай че към този момент имате сензитивен или изсъхнал скалп, сухият шампоан може да утежни тези проблеми.

4. Техника на нанасяне

Правилното нанасяне е от решаващо значение при потреблението на изсъхнал шампоан. Пръскането или използването прекомерно покрай скалпа или потреблението на прекалено количество артикул може да докара до струпване, което може да запуши космените фоликули и евентуално да навреди на здравето на косата.

5. Почистваща рутина

Сухият шампоан не е сурогат на постоянното миене с шампоан. Не почиства добре косата и скалпа. С течение на времето несъразмерното разчитане на изсъхнал шампоан без постоянно измиване може да докара до по-малко чист и здрав скалп.

Потенциални нездравословни резултати на сухия шампоан

Въпреки че сухият шампоан може да бъде избавител в избрани обстановки, значимо е да сте наясно с евентуалните дефекти:

  • Проблеми със скалпа – Прекомерната приложимост на изсъхнал шампоан може да докара до проблеми със скалпа като запушени космени фоликули, сърбеж и лющене.
  • Тежка коса Прекомерното струпване на продукта може да накара косата да се усеща тежка, скучна и безжизнена.
  • Сухота на косата – Някои сухи шампоани могат да съдържат алкохол или изсушаващи сътрудници, които могат да доведат до сухота и раздробяване, изключително при към този момент суха или повредена коса.
  • Избледняване на цвета – За тези с боядисана коса някои сухи шампоани могат да повлияят на цвета на косата, като я накарат да избледнее или да се обезцвети.
  • Ограничено разчистване – Сухият шампоан не обезпечава дълбокото разчистване, което обичайното измиване с шампоан, което е належащо за премахване на нечистотия, пот и останки от стилизиращ артикул.

Вижте още: 10 домашни маски за боядисана коса

Сух шампоан – Обобщение

Сухият шампоан е скъп инструмент за поддържане на свежия тип на косата сред измиванията, само че би трябвало да се употребява умерено и като краткотрайно решение.

Въпреки че предлага улеснение и стилизиращи изгоди, значимо е да се реализира баланс сред потреблението на изсъхнал шампоан и обезпечаването на вярното здраве на косата и скалпа посредством постоянно измиване и кондициониране.

Изберете висококачествени артикули, които дават отговор на вашия вид и цвят на косата, и постоянно следвайте предложените инструкции за приложимост, с цел да се насладите на най-хубави резултати, като минимизирате всички евентуални дефекти.

За да сведете до най-малко всяка евентуална щета за косата и скалпа си, обмислете потреблението на изсъхнал шампоан в умерени количества, изберете артикули с потребни за косата съставки и се уверете, че той не замества постоянното ви рутинно разчистване.

Здравословните практики за грижа за косата, в това число вярното измиване и кондициониране, остават от значително значение за поддържане на здравето на косата и скалпа в дълготраен проект.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР