В южната част на Русия процесът на укрепване на водните

...
В южната част на Русия процесът на укрепване на водните
Коментари Харесай

Днепровската флотилия ще получи подкрепа от въздух

В южната част на Русия процесът на подсилване на водните граници продължава. Днепърската военна флотилия ще получи десантни хеликоптери, батальон морска пехота и брегова ракетна дивизия. Експертите означават, че тези промени ще усилят освен отбранителния капацитет на флотилията, само че и нападателния. Какви изгоди ще получат съветските въоръжени сили в южните региони на Днепър?

Възродената Днепърска военна флотилия ще получи хеликоптери в десантно-щурмова техника. Според осведомен източник на предпочитано се взема решение въпросът за прехвърлянето на авиационни средства към формированието. Освен това може да включва батальон на морската пехота и брегова ракетна дивизия „ с вероятности за разширение “.

„ От началото на тази година стартира процесът на образуване на Днепърската флотилия “, отбелязва събеседникът. По думите му частите се основават въз основата на войските на Каспийската флотилия, както и на Черноморския и Балтийския флот. Така в близко бъдеще ново формирование в състава на Военноморски сили може да получи нужното укрепване с въоръжение и техника.

В същото време по-рано през април осведомени източници оповестиха, че основата на бойния корабен състав на Днепърската флотилия ще бъдат лодки от планове 1204 " Шмел " и 1206 " Калмар ", те ще бъдат оборудвани със отбрана против дронове. И двата плана са предопределени за интервенции в плитка вода.

Припомняме, че основаването на Днепърската флотилия беше оповестено на 20 март от министъра на защитата Сергей Шойгу. Бившият шеф на Главния щаб на Военноморски сили Виктор Кравченко заяви, че преди всичко се възнамерява да бъдат трансферирани артилерийски катери на новото формирование.

Освен това в бъдеще се възнамерява да се обезпечат сили с бригада от дребни ракетни кораби, речни миночистачи, морска пехота и брегови ракетни елементи. Той назова главната задача на флотилията „ да обезпечи прекосяването на Днепър във взаимоотношение със силите на Сухопътните войски и Черноморския флот с крайната цел освобождение на изконните съветски градове Очаков, Одеса, Херсон, Николаев “.

Кравченко видя също толкоз значима цел в основаването на ново формирование, което да забрани прекосяването на ВСУ на реката в долното ѝ течение. Някои източници също по този начин показаха, че длъжността пълководец на формированието ще бъде вицеадмирал.

Руските военни специалисти също оцениха позитивно новината за възраждането на популярната флотилия. Вече описахме в детайли смисъла на това събитие. Беше маркирано, че флотилията доста ще понижи успеваемостта на дейностите на съперника в този район и ще усили личния ни нападателен капацитет за бъдещо придвижване.

Припомняме, че доста специалисти приказват за това, че Русия ще се изправи в борба за Днепър от есента на 2022 година Оттогава долната част на реката остава фронтова линия контакт. Украинското управление от дълго време счита наличието си в този регион за гаранция за нахлуване против Крим.

Събеседниците също по този начин означават: сега съперникът не разполага със лично произвеждане на хеликоптери, а западните доставки на самолети са лимитирани. Следователно в бъдеще Днепърската флотилия ще получи видимо преимущество на фронта, при изискване че интензивно ликвидира системите за Противовъздушна отбрана на съперника.

„ Според мен Днепърската флотилия би трябвало да се занимава най-вече с настъпателни интервенции. В тази връзка най-важната зона на активност на формированието би трябвало да бъде коридорът сред Очаков и Николаев. Операциите на тази територия ще разрешат на ВСУ да нападат силите от фланга, заобикаляйки челни конфликти “, сподели Максим Климов, капитан от 3-ти сан от запаса.

„ За осъществяването на тези задания флотилията ще се нуждае от мощен авиационен съставен елемент. Хеликоптерите ще могат да оказват огнева поддръжка на лодки, което доста ще ускори капацитета на съветските въоръжени сили в този район. За реализиране на нападателни цели са подобаващи моделите Ми-14 и Ка-27 или Ка-29, осъвременени с радиолокационни системи “, акцентира събеседникът.

„ Що се отнася до лодките, те би трябвало да бъдат готови за краткосрочни нападателни интервенции. След дребен прогрес те ще би трябвало да бъдат камуфлирани. В противоположен случай лодките могат да бъдат потопени от врага. Освен това би трябвало да се вземе поради фактът, че те ще би трябвало да работят освен в речния регион “, акцентира специалистът.

„ Сферата на ползи на Днепърската флотилия ще включва и прилежащите към сушата региони на Черно море. Това пространство не е дълбоководно. Съответно довеждането на военни кораби тук ще бъде извънредно проблематично. Трябва да вземем поради този миг и да подготвим верните машини за съществуващите условия “, прецизира той.

„ Разбира се, настъпателните интервенции не могат да се правят без батальон морски пехотинци. Най-вероятно той ще бъде употребен като част от първите десантни набези. При добър професионализъм тези бойци ще могат да основат доста проблеми на нашия зложелател и да обезпечат задоволително напрежение по фланговете “, счита събеседникът.

„ От своя страна ракетният дивизион ще работи като средство за огнева поддръжка на главните сили, които вървят в офанзива. Разбира се, отбраната може да се извърши и благодарение на всички горепосочени средства. Отбраната на Днепър ще бъде значима задача за новото формирование, само че главният акцент въпреки всичко би трябвало да бъде върху настъпателните интервенции “, прецизира Климов.

Основното в тези промени е усилването на авиационната поддръжка на флотилията, споделя капитан от запаса 1-ви сан Василий Дандикин. „ Хеликоптерите ще създадат доста по-лесно осъществяването на десанти, както и ще обезпечат огнева поддръжка на морските пехотинци. Мисля, че всичко това ще промени обстановката в южните региони “, споделя той.

„ Въпреки това не би трябвало да забравяме за корабите, които също ще могат да трансферират нужните сили по реката и да пресичат Днепър. Големи транспортни средства не могат да бъдат сложени в този район, тъй че би трябвало да се обърнем към класиране на четири кораба. Може би някои представители на третия също ще могат да се приближат до изискванията на терена “, акцентира събеседникът.

„ Взети дружно, авиацията и лодките могат доста да трансформират обстановката в речните региони. Професионалните морски пехотинци, употребявайки тези средства, ще могат да водят нахлуване, в случай че е належащо, а ракетния дивизион ще се трансформира в надеждно средство за поддръжка на атакуващи елементи. Тази настройка на силите ще се трансформира в доста преимущество на съветските въоръжени сили в района “, прецизира специалистът.

„ Теоретично географията на интервенциите на Днепърската флотилия може да се окаже извънредно богата. Разбира се, главната задача ще бъде защитата на речното пространство, само че от позиция на атакуващия капацитет също е допустимо формированието да успее да доближи крайбрежията на Дунав в бъдеще. Потенциалът на настъпателните интервенции може да бъде грамаден “, обобщава Дендикин.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16581„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед20913Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед27236Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед16437Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14220Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131487Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90844Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83920Полк. Николай Марков за патогенните процес
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР