В Япония за пръв път от 15 месеца няма нито

...
В Япония за пръв път от 15 месеца няма нито
Коментари Харесай

Тази страна отбеляза огромен успех в борбата с COVID

В Япония за пръв път от 15 месеца няма нито един умрял с диагноза COVID-19 и броят на новозаразените бързо понижава, съобщи Асошиейтед прес.

От началото на пандемията в страната има 18 310 смъртни случая, свързани с ковид. Последният ден, в който не е имало умрял е 2 август 2020 година, споделиха от японското министерство на опазването на здравето. От през днешния ден страната вкара облекчения за влизане на задгранични студенти, служащи и предприемачи за краткосрочно престояване, при изискване че са напълно имунизирани. Досега те трябваше да остават по 10 дни в самоизолация, само че този период към този момент е скъсен на три дни.

През Япония минаха три талази на разпространяване на ковид, в това число тази през лятото от новия му вид Делта. На последната вълна се дължеше пикът от към 25 хиляди нови инфектирани дневно. Здравната система съвсем се срина и десетки хиляди пациенти трябваше да се лекуват вкъщи. В Токио новите случаи бяха по 6000 дневно.

През септември обаче случаите започнаха да понижават, което съгласно специалисти се дължи на напредващата имунизационна акция, всеобщото носене на маски и потреблението на дезинфектанти. Понастоящем 74 на 100 от японското население е напълно ваксинирано. От декември държавното управление има намерение да предлага подсилващи дози от ваксини, както и да се достави с новоразработени медикаменти против COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР