В Ямболска област се наблюдава ръст на броя на заболелите

...
В Ямболска област се наблюдава ръст на броя на заболелите
Коментари Харесай

Скок на заболелите от COVID-19 медици и учители в област Ямбол

В Ямболска област се следи растеж на броя на заболелите от COVID-19 медици и учители. Остава висок броят на пациентите с ковид в лечебни заведения, на фона на намаляващата заболеваемост - 1261 на 100 хиляди души към днешна дата по отношение на 1405 - през предходната седмица, съобщи шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30681
Шестима лекари, девет медицински сестри, един фелдшер, трима санитари и един лаборант в региона са с ковид. Сред тях са както неимунизирани, по този начин и такива с сложена бустерна доза, сподели шефът на РЗИ-Ямбол.

По думите ѝ образованието на ротационен принцип за учениците от пети до 12-и клас евентуално ще бъде удължено и през идната седмица. В област Ямбол има болни 20 учители и 49 деца, от които едно е признато в болница в Стара Загора, само че положението му е устойчиво. Под карантина са сложени три гимназиални паралелки в Ямбол и четири групи от детски градини.

От през вчерашния ден са увеличени коронавирус леглата в общинската болница " Св. Иван Рилски " в Елхово, поради продължаващ напън към лечебното заведение. В четирите лечебни заведения в региона са свободни към 40 % от разкритите 141 кревати. В коронавирус отделенията се лекуват 122-ма, а на домашно лекуване - 1375 души.
 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30681  Откриха лекуване на пост Коронавирус синдрома Откриха лекуване на пост Коронавирус синдрома  Намаляват валидността на имунизационния документ във Франция Намаляват валидността на имунизационния документ във Франция  В Кипър отпадат някои ограничаващи ограничения против COVID-19 В Кипър отпадат някои ограничаващи ограничения против COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР