В условията на нулеви лихви по спестовни и депозитни продукти

...
В условията на нулеви лихви по спестовни и депозитни продукти
Коментари Харесай

Инвестиране през телефона – мисия възможна с новата функционалност в мобилното банкиране на ОББ

В изискванията на нулеви лихви по спестовни и депозитни артикули и отхвърли на към този момент няколко от огромните банки да одобряват срочни депозити от ден на ден на дневен ред пред хората стоят въпросите: Защо не печелим задоволително от парите си? Има ли артикул, който може да резервира цената на парите ни във времето и да размени обичайните такива?

Затова всяка допустима опция заслужава да се преглежда деликатно. Все повече хора се обръщат към капацитета, който дават вложенията. Тъй като стопанските системи в международен мащаб се развиват, действителният бизнес е единствената опция, която може да резервира цената на парите ни във времето и да се пребори с инфлацията, в дълготраен проект. Чудесна опция за хората, които не са експерти и не могат да отделят време за разбори, са Взаимните фондове - така наречен предприятия за групово вложение, един от най-популярните разновидности в развитите страни, е все по-предпочитан и в България.

Взаимните фондове са „ кошница “ от акции, облигации и други финансови принадлежности, които са в друго съответствие според от капиталовите цели на фонда. Закупуването на взаимни фондове може да се прави с еднократни вложения или регулярно т.е. посредством систематично вложение - последователен капиталов проект. 

В случай, че клиентът избере втората опция, то той стартира да влага всеки месец желана от него сума, като се преценява напълно с желанията си.

Този метод на вложение има няколко съществени преимущества: оказва помощ ни да си създадем дисциплинираност на заделяне от месечния ни приход за разнообразни цели, елементарно и незабелязано събиране на средства без да се ангажираме с огромни суми, можем да променяме всичко, съгласно моментното ни финансово положение, плюс изгодата от усредняване на цената, на която се купуват дяловете във взаимния фонд.

Систематичното вложение улеснява постигането на дълготрайни цели – пенсиониране, обучение, закупуване на мечтана по-скъпа движимост, пътешестване или пускане на личен бизнес, да вземем за пример. Отделяйки неголяма сума от месечния бюджет, нараства вероятността да  се резервира дисциплинираност, а тя е от сериозно значение за триумф на финансовия пазар. Например, много по-лесно е да влагаме 100 лв. на месец, в сравнение с едновременно - 1200 лева

Специалистите от ОББ поучават вложенията в дялове да се държат допустимо най-дълго и средствата да се употребяват тогава, когато са нужни. При вярно определен съвместен фонд с дребни суми и за дълъг интервал от време, е допустимо да се акумулира забележителен портфейл, с надалеч по-висок късмет за качествена рентабилност и несъмнено да се реализиран дълготрайни цели.

Най-голямата оригиналност на финансовия пазар е, че в този момент тази капиталова опция се дава и напълно цифрово в. В приложението ОББ Мобайл започващи вложители могат да опитат от света на вложенията посредством систематичното вложение, което в ОББ назовават „ Систематичен капиталов проект “ или в резюме СИП. Това значи, че всеки самичък преценя каква сума може да заделя месечно и по кое време е комфортната за него дата за вложение и то единствено с няколко клика – бързо, елементарно, забавно. Могат да влагат във фонд ОББ Експертийз Динамичен Балансиран и имат опция сами да изберат в каква валута да стартират инвестицията си – в лв. или в евро.

Освен закупуването на, клиентите ще могат и да го трансформират, според от моментното положение на техния финансов статут и благоприятни условия, а точно: ще могат да сменят размера на месечната си вноска, определената дата на вложение, както и сметката, служеща за събиране на вноските.

И освен: Чрез новата функционалност в ОББ Мобайл, всички нови и към този момент съществуващи вложители, ще имат опция да виждат направените от тях вложения, както и да наблюдават развиването им - на всички места и когато и да е, единствено посредством своя смарт телефон.

Със незабелязано се икономисва посредством дребни суми, без потребност да се пресмятат разнообразни типове схеми и да се губи време в визити на офиси, без чувството, че се нарушава комфорта на живот или фамилния бюджет. По този метод клиентите генерират едно малко положение, което може да употребяват когато и да е, когато им потрябва, като в същото време имат опция да осъществят и рентабилност от насъбраната инвестиция. Важна детайлност е, и че осъщественият приход от вложения във взаимни фондове не се полза с налог.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР