В университета Улудаг в турския град Бурса е разработен спрей

...
В университета Улудаг в турския град Бурса е разработен спрей
Коментари Харесай

В Турция се хвалят: Открихме лекарство, което убива коронавируса за 60 секунди

В университета Улудаг в турския град Бурса е създаден спрей за нос, който може да убие единствено за една минута. Това оповестява локалната телевизия, цитирайки известие от учени.
Лекарството, наречено Геноксин (Genoxyn), което съгласно учените изцяло убива вируса, е създадено от доцент доктор Чехиме Гюлсюн Темел, помощник доктор Ахмет Юмит Сабанджъ и доктор Джунейт Йозакън, преподаватели в катедрата по микробиология в университета.
Според Сабанджи изследванията са осъществени още преди началото на пандемията.
" Доказахме, че лекарството има антибактериално свойство и след експлоадирането на пандемията се чудехме дали бихме могли да допринесем за битката против COVID-19 ", прибавя той.
По думите му проучванията на учените демонстрират, че спреят е в положение да унищожи ковид в тъканите на устата и носа, което предотвратява разпространяването на инфекцията.
Учените са безапелационни, че лекарството убива COVID-19 в границите на минута, без да поврежда епителните кафези на лигавиците.
Според информацията, публикувана от NTV, следва спреят да бъде утвърден за необятна приложимост в страната. Така той ще бъде част от превантивните способи, които в южната съседка ще употребяват против ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР