В Турция приключи срокът за регистрация на политическите партии и

...
В Турция приключи срокът за регистрация на политическите партии и
Коментари Харесай

26 политически партии ще се състезават на изборите в Турция на 14 май

В Турция завърши срокът за регистрация на политическите партии и на претендентите за депутати, включени в листите на партиите, които ще се състезават на 14 май, когато ще се състоят парламентарните и президентски избори.

Висшата изборна комисия записва 26 политически партии, които ще бъдат включени в изборните бюлетини със личното си име и лого.

32 партии подадоха молби за присъединяване в изборите, само че Висшата изборна комисия отхвърли на опозиционните партии Дева на Али Бабаджан, Партията на бъдещето на някогашния министър председател Ахмет Давутоглу, Партията на щастието на Темел Карамоллаоглу и Демократическата партия на Гюлтекин Уйсал да се записват независимо за присъединяване във вота.

Мотивът за отхвърли е, че претендентите на тези партии са включени в листите на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП).

В листата на НРП са включени 25 претенденти на Дева, 24 претенденти от Партията на щастието, 19 от Партията на бъдещето и трима от Демократическата партия, заяви вестник " Дувар ".

От шестте партии, включени в опозиционния Национален алианс, партията на някогашния министър на стопанската система Али Бабаджан е на трето място по брой на претендентите за депутати след НРП и Добра партия. Това от своя страна подсказва за приоритет на икономическите проблеми при възможен триумф на опозиционния алианс.

Отказана е била регистрацията и на претендентите на Партия на смяната на Турция на някогашния кмет на регион Шишли в Истанбул Мустафа Саръгюл, който е включен като претендент от НРП, и на Нова турска партия. 

Във вота на 14 май със независимо присъединяване са регистрирани две опозиционни партии - Народнорепубликанската партия на Кемал Кълъчдалоглу и Добра партия на Мерал Акшенер, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР