В Турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе поредно

...
В Турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе поредно
Коментари Харесай

Поредно заседание по делото срещу 4 български граничари в Къркларели

В Турския углавен съд в Къркларели ще се организира следващо съвещание по делото против четиримата български гранични служители на реда, които са упрекнати за гибелта на турски нарушител през 2008 година.

Делото против тях в Турция беше заведено през 2019 година.

На днешното правосъдно съвещание се чака да бъде прегледан отговорът на турското министерство на правораздаването по настояването на съда граничните служители на реда Михаил Цонков и сътрудниците му Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков да бъдат оповестени за търсене с „ алена бюлетина “ на Интерпол.

Бургаските магистрати отхвърлиха да дават биометрични фотоси, дружно с пръстови отпечатъци на служителите на реда. От българска страна са изпратени единствено информации, че те са неосъждани, напомни турският юрист, който пази правата на българските гранични чиновници Джошкун Молла

На предното правосъдно съвещание Турският углавен съд отхвърли поисканата от юрист Молла анулация за издирването на граничните служители на реда с „ алена бюлетина “ и екстрадицията им. Съдът не одобри причините, че това искане е безпричинно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР