В центровете за спешна помощ излизат на национален протест от

...
В центровете за спешна помощ излизат на национален протест от
Коментари Харесай

Синдикат Защита: Половината от служителите в Бърза помощ са в напреднала пенсионна възраст

В центровете за незабавна помощ излизат на народен митинг от 11 часа . Синдикат " Защита " е обобщил настояванията на чиновниците от цялата страна и ги е изпратил на институциите в страната. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия ръководителят на Национален профсъюз " Защита " Красимир Митов.

Той добави, че по този начин и не е открит разговор със служебното държавно управление , макар че във вторник е извършена среща, на която са били показани главните проблеми на чиновниците на центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП) от цялата страна. Митов акцентира, че в ЦСМП няма спомагателни средства за хонорари, както в лечебните заведения.

От Нова година заплатите в Бърза помощ не са били обновени, както и средствата за издръжката на самите центрове, което е довело до струпване на съществени отговорности.

Митов означи, че има действителна заплаха в близко бъдеще България да остане без незабавна помощ, защото половината от хората работещи там са в много напреднала пенсионна възраст . Друга категория са хората, работещи на втори контракт за четири часа. Младите лекари и други медицински чиновници не намират нито заплатите нито изискванията на труд за привлекателни . В ЦСМП не са правени съществени поправки и те не разполагат със лични бази на доста места в страната.

Затова служащите в ЦСМП упорстват за актуализацията на категорията труд, както и нарастване на нощния труд на най-малко 2 лева
 Служебният кабинет подвигна заплатите в Спешна помощ за 3 месеца
Служебният кабинет подвигна заплатите в Спешна помощ за 3 месеца

Лекарите ще получават в допълнение по 600 лв., а медицинските сестри по 350
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР