В централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе

...
В централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе
Коментари Харесай

ВМА отбелязва Европейския ден на донорството

В централно предверие на Военномедицинска академия (ВМА) ще се организира обичайното отбелязване на Европейския ден на донорството в сряда от 11 ч., оповестиха от ВМА.

Ежегодно Съветът на Европа провежда акцията за повишение осведомеността за значимостта на донорството и трансплантацията на органи като опция за избавяне и възстановяване на животи.

По традиция, на този ден ВМА изрича своята благодарност и признателност към околните на донорите, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите. Както и към всички екипи, които са ангажирани с трансплантационния развой.

Тази година „ Дървото на живота ” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на петима души, дали през 2022 година късмет за втори живот на тежкоболни пациенти във ВМА.

На събитието са поканени да участват представители на Министерство на защитата, Министерство на здравеопазването, ИА „ Медицински контрол ”, водачи от 16-та транспортна авиогрупа „ Враждебна ”, които са неизменима част от редица донорски ситуации; както и пациенти, трансплантирани във ВМА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР