В центъра на София се провежда „София Ърбан зона спорт“,

...
В центъра на София се провежда „София Ърбан зона спорт“,
Коментари Харесай

В центъра на София се провежда „София Ърбан зона спорт“

В центъра на София се организира „ София Ърбан зона спорт “, оповестиха от пресцентъра на Столична община. В продължение на 4 дни проведеният от „ София – европейска столица на спорта " празник трансформира сърцето на града в център с многообразни спортни интензивности.

„ София – европейска столица на спорта “ и Столична община имат за приоритет здравето и дейния живот на жителите и гостите на града. За поредна година организираме „ Ърбан зоната “ като празник на новите градски спортове. Радваме се, че брейк танците събират толкоз доста фенове. Същевременно те са отлична опция за обществена интензивност на младите “ – сподели зам.-председателят на Фондация „ София – европейска столица на спорта " Анатоли Илиев при започване на спортния празник.

Стартът на самодейността бе даден с брейк.

Спортният празник е в " Княжеската градина " до Орлов мост и включва Фестивал на бойните изкуства и спортове.

За първи път в центъра на София ще бъде позиционирана маса за най-новия спорт – текбол. Момчета от националния ни тим ще демонстрират тънкостите с топката, а всеки ще може да се опитва под движимостите препоръки на експертите.

Във вторник е ден за осъществяванията на майсторите в художествената гимнастика, тениса на маса, фехтовката, бадминтона и акробатиката, а „ Зоната “ приключва в четвъртък, 23 септември, с „ Екстрийм фест “. Тогава са алпийски тролей, бънджи скокове, плюс доста атракции до края на вечерта. Точно в 17 ч. на огромната рампа в профил на паметника ще стартира шоуто на най-хубавите скейтбордисти в България, по същото време на сцената ще се появят виртуозите от „ КСТ Импулс “. Междувременно ще стартират и осъществяванията на майсторите на стрийт фитнеса и фрийръна, ще има още демонстрации и съревнования по петанк, ролери, танцово шоу, бринкадейра и ШМУ (танци с карате).

Фитнес занимания ще подгреят за формалната гала, на която именитият олимпиец Йордан Йовчев и лицето на „ София – европейска столица на спорта “ за 2021 година Катрин Маноилова ще отличат със специфични призове българските международни първенци и медалисти в стрийт фитнеса.

Всички присъстващи ще бъдат приветствани с Европейската седмица на спорта и самодейността Be active. „ Ърбън зоната “ ще приключи с живописен концерт и осъществяванията на най-хубавите у нас на капоейра и бринкадейра.

Всички интензивности са от 16:00 до 20:00 ч. и се организират при прецизно съблюдаване на здравните ограничения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР