В Царево кипят усилени ремонтни дейности от улица Хан Аспарух“

...
В Царево кипят усилени ремонтни дейности от улица Хан Аспарух“
Коментари Харесай

Поредно безумие в Царево: Отсечка от 100 метра за близо 1 млн. лева от местния бюджет

В Царево кипят усилени ремонтни действия от улица „ Хан Аспарух “ сред улиците „ Пенака “ и „ Тракия “. Всеки локален гражданин би подкрепил обновяването на обещано пространство, само че въпросът тук е на каква цена ?

За 100 метровата права от улица с широчина 9-10 метра ще бъдат изхарчени близо 950 000 лв. от общинския бюджет . В плана е планувано да има гранит и светещи арки по самата права.

В обществените мрежи общественикът Емил Пейчев изрази своето отвращение по тематиката:

„ Вярно е, че обратно във времето гласувах със „ за “ това пространство да се обнови и ремонтира, само че в никакъв случай не бих подкрепил такова разхищаване. Но колкото са великодушни за пилеенето на пари по кичозни планове, толкоз са свидливи за напълно естествени човешки жестове. Скъпи на триците, евтини на брашното. Това са кметът и свитата му. “

По този мотив от Искра.бг потърсихме Пейчев за коментар по случая. Той сподели:

„ Много се изненадах в план-сметката какъв брой пари са заложили. 917 000 лв. би трябвало да се заплати на строителя и 30 000 лв. за план, с което сумата набъбва до близо 950 000 хиляди лв.. Само за улица, на която не е било належащо да се прави ремонт, а предпочитано трябваше да се намерения за доста други обекти, които имат доста по-спешна потребност от вложения и ремонт. Ясно е за какво се прави тази права, тъй като брачната половинка на господин Кмета й следва да открива тъкмо там търговски обект – Оптика. В момента се работи доста интензивно пред нея. Най-вероятно това се прави, с цел да наподобява нещо фрапантно пред този търговски обект. Така най-малко си мислим ние от опозицията. “

„ В план-сметката имахме още една сериозна инвестиция от 7 км общински път, който възлиза на 3,5 млн. лв., правейки параленост сред едното и другото, несъмнено близо 1 млн. за 100 метра наподобяват ужасно доста. Нямаме концепция какво ще се прави. По време на комисиите не се даде информация за самия план “, акцентира Пейчев.

Опозицията в Царево е предложила и да се изпрати подаяние от 5 000 лв. за потърпевшите от земетресенията в Турция , само че са получили отвод. По думите на Пейчев повода е, че „ парите от налозите на хората от Царево не би трябвало да се пилеят “ . Той съобщи:

„ Почти всички общини от Бургаска област направиха подаяние, а нашите „ гербери “ ни лепнаха такова срамно леке с отхвърли си. Ще изхарчат 950 000 лв. за ремонт на стометрова улица, само че не могат да отделят 5000 лв. за хора в потребност. “

„ Получихме отхвърли за потърпевшите, тъй като докладната е входирана от опозицията, а не от сътрудниците от ГЕРБ. Това е главната причина. Всяко едно наше желание, доколкото и да е положително, те не го одобряват “ , безапелационен е Пейчев. Можете да чуете цялото изявление в аудио записа:

https://www.iskra.bg/wp-content/uploads/2023/03/emil-peychev-intervyu.mp3

 

Общественикът приключи с думите:

„ Такива лицемери, повръща ми се от тях! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР