В трети пореден мач английският гранд не успява да постигне

...
В трети пореден мач английският гранд не успява да постигне
Коментари Харесай

Проблемът за Ливърпул, който "разяжда" ключова тактика на Клоп

В трети следващ мач британският гранд не съумява да реализира победа във Висшата лига. Макар противниците на " алените " да бяха корави тимове като Тотнъм, Лестър и Челси, всички в Ливърпул са наясно, че три мача без победа е неприемлив резултат за клуб с упоритости да се бори за купата на Острова.
В тези три мача без победа един проблем в играта на Ливърпул стартира да излиза на повърхността и да се набива на очи, въпреки да съществува евентуално още от началото на акцията. Става въпрос за халфовата линия на тима, и по-точно методът, по който тя действа. Защото като имена в средата на терена няма сериозна смяна.
Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър, който понастоящем се подвизава като футболен анализатор за Sky Sports, акцентира точно този проблем в средата на терена, а в добавка към това - и уязвимост в тактическата сграда на бранителите.
Защо играта на халфовете на Ливърпул " куца "?
Според Карагър през този сезон халфовете на Ливърпул се провалят, тъй като когато са с топката, не са пресирани от съперниците както през предходната акция. Това слага полузащитниците в непозната обстановка, към която ще би трябвало да се приспособяват час по-скоро.

" Полузащитата през този сезон не получава толкоз напън върху топката и считам, че това е проблем за Ливърпул. Халфовата линия е същата, само че те просто не са пресирани в средата на терена ", стартира Карагър.
Проблемът в защитата на Ливърпул
" Ако не си пресиран, понякога би трябвало да се върнеш обратно ", добави Карагър.И добави още един проблем, засягащ защитата на мърсисайдци. " Не желая да кажа " Ливърпул не може да играе високо изнесен футбол ", само че има някои обстановки, в които четиримата откъм гърба би трябвало да изтеглят малко обратно. Случи се против Уест Хям и това им коства мача. "
" Вижте гола на Пулишич. При такава тактичност с високо изнесена защита бранителите на Ливърпул постоянно би трябвало да останат на една линия. Не бива да виждаме по какъв начин един от двамата централни бранители идва откъм гърба, с цел да покрие другия ", съобщи Карагър, като счита, че тук самостоятелна неточност позволява Върджил ван Дайк.

Грешката, която позволява Върджил ван Дайк
" Причината за това Върджил ван Дайк да не стига в точния момент е, че в началото върви. Той не е на пръсти, той върви, а по-късно разликата сред него и Ибрахима Конате е прекомерно огромна и в никакъв случай няма да успее да стигне до там в точния момент ", счита Карагър.
Преди да се отприщи казуса в халфовата линия и в защитата, Ливърпул бе в серия от пет следващи победи и това се дължеше на различен .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР