В традиционното послание на британския монарх по повод Рождество Христово

...
В традиционното послание на британския монарх по повод Рождество Христово
Коментари Харесай

Речта на краля на Коледа: За климат и за мир по света

В обичайното обръщение на английския монарх във връзка Рождество Христово английският крал Чарлз Трети приказва за запазване на околната среда и за мира по света, обобщават международните организации.

Това е второто коледно обръщение на Чарлз Трети, откогато той се възкачи на престола след гибелта на майка си, кралица Елизабет Втора.

" Ние се грижим за земята поради ориста на нашите деца ", съобщи 75-годишният монарх. Словото му беше авансово записано в Бъкигамския замък. Монархът приказва на фона на същинска елха, която по-късно ще бъде засадена още веднъж.

" В продължение на целия ми живот аз съм благополучен, че нараства осъзнаването на потребността да се опазват земята и природата като наш споделен дом ", съобщи кралят.

Привърженик отдавна на екологичните дела, монархът остана зает по тези въпроси и след възкачването си на престола. Той произнесе тирада и при откриването на конференцията за климата КОП 28 в Дубай, където прикани за преломен миг за климата, в миг, в който държавното управление на английския министър председател Риши Судан е упреквано, че към този момент не се интересува от екологичните и климатичните проблеми.

В коледното си обръщение Чарлз Трети приветства и тези, които жертват живота си за другите, като отдели особено внимание на доброволците, взели участие в церемонията по коронясването му на 6 май. Монархът назова доброволците " гръбначния дирек на нашето общество " и добави, че " тяхното наличие на церемонията е подчертало значимостта на коронацията и на първо място е отправило апел към всички да се слагат в работа едни на други, да се обичат и да се грижат едни за други ".

" В една ера на все по-трагични спорове по света, аз се апелирам ние да можем също да създадем всичко, което е по силите ни, с цел да се пазиме едни други ", добави Чарлз Трети. Той пожела " една Коледа, цялостна с мир на Земята през днешния ден и вечно ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР