В този парламент “ (ПП) ще възстанови работата си оттам,

...
В този парламент “ (ПП) ще възстанови работата си оттам,
Коментари Харесай

Петков: ПП ще възстанови работата си оттам, откъдето беше спряна като конструктивна опозиция


" В този парламент „ “ (ПП) ще възвърне работата си оттова, откъдето беше спряна. Този път като градивна и предвидима съпротива. Ще се водим от два правилото – да оправдаем доверието на нашите гласоподаватели, като осъществим предизборните си обещания, както и да работим за решаването на същинските проблеми на всички българи ".



Това сподели водачът на „ “ и някогашен министър председател в речта си към депутатите. Той напомни, че предизборните им обещания са в четири области.

„ Сферата на подкрепяне на конкурентоспособността на българския бизнес. Ще настояваме нито един налог да не бъде нараснал, както и бюджетният недостиг да е стеснен до 3%. Ще настояваме на таван на цените на тока от 250 лева на мегаватчас. Ще работим и за таван на цената на газа “, посочи Петков.

В сферата на обществената политика Политическа партия ще предложи нарастване на пенсиите с 20%, с цел да може приходите на възрастните хора да не престават да изпреварват инфлацията. Ще поддържат и минималната работна заплата да доближи 50% от междинната работна заплата – или 860 лева

„ В сферата на битката с корупцията още през днешния ден ще внесем още веднъж законопроекта за антикорупционната комисия с проверяващи функционалности. Ще работим, с цел да ускорим внасянето на законопроекта за следствие на основния прокурор от самостоятелен арбитър “, сподели още Петков.

В сферата на външната политика Политическа партия ще продължи работата за влизане на България в Шенген, както и стъпките за влизането ни в еврозоната от 2024 година По думите на опасността от войната в Украйна не би трябвало да притъпява потребността от правда в България.

„ Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а действително прокарва непознати ползи “, сподели Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР