В този момент е необходимо България да създаде оперативен щаб,

...
В този момент е необходимо България да създаде оперативен щаб,
Коментари Харесай

Боян Чуков: Трябва ни оперативен щаб за мигрантския поток от Афганистан

В този миг е належащо България да сътвори действен щаб, който да следи потоците с мигранти, които идват от Афганистан. Това съобщи в ефира на специалистът по национална сигурност Боян Чуков. 

Според него е притеснителен фактът, че хванати през вчерашния ден бежанци са транспортирани в каросерията на камион. По думите му, това показва, че старите канали за превозване на хора явно са се засилили и тези структури към този момент се готвят за идващите талази, които ще дойдат. 

Експертът по национална сигурност добави, че щабът би трябвало да координира напъните на всички институции при предстоящата нова мигрантска влъна и част от него не би трябвало да бъдат политически фигури, а специалисти. 

Чуков изрази и опасенията си, че поради невъзможността на западни страни като Германия и Австрия да поемат огромен брой мигранти, обстановката в Афганистан може да съставлява опасност за националната ни сигурност. 

" Основната заплаха е членове на " Ал Кайда " и ИДИЛ да дойдат в България дружно с бежанците. В същото време Западът няма опция да одобри толкоз мигранти, колкото преди, тъй че огромна част от тях даже и да желаят, няма да могат да продължат нататък ", изясни той. 

Според Боян Чуков обстановката, която виждаме на летището в Кабул, е " заблуждаваща ", защото главната част от хората, които желаят да бъдат евакуирани от страната, са взели участие в службата за национална сигурност и охранителните служби, които са репресирали талибаните преди.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР