В този мандат като основен приоритет извадихме образованието. Днес общините

...
В този мандат като основен приоритет извадихме образованието. Днес общините
Коментари Харесай

Борисов: Даваме 624 млн. лв. на училища

„ В този мандат като главен приоритет извадихме образованието. Днес общините получиха 624 млн. лева за развиване на просветителната инфраструктура по Оперативна програма “Региони в напредък. Такива пари не са давани в никакъв случай до момента. ” Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Министерски съвет, където министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков показа пред кметове, ректори и шефове на учебни заведения плануваните вложения по програмата.

На събитието участваха министрите на образованието и науката Красимир Вълчев и на младежта и спорта Красен Кралев, чиито ведомства също се бенефициенти по Оперативна програма “Регионално развитие” за просветителна инфраструктура, Нанков изясни, че 160 млн. лева ще бъдат вложени в модернизирането на професионални образователни заведения, а над 45 млн. лева ще бъдат вложени в развиването на спортна база.

В обсега на програмата попадат 416 образователни заведения, в това число 13 висши. От рехабилитираните детски градини, съществени и междинни учебни заведения и университети ще се възползват общо 255 269 деца и младежи. За всяко от тези български деца ще бъдат вложени приблизително по 2444 лева по линия на европейската взаимност за рехабилитация на просветителната инфраструктура.

“Българинът на две места свежда глава от почитание – в църквата и в учебно заведение, по тази причина поставяме толкоз старания за ремонт на църквите и учебните заведения ”, сподели министър председателят Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР