В това невероятно видео, споделено от Американската метеорологична служба на

...
В това невероятно видео, споделено от Американската метеорологична служба на
Коментари Харесай

Невероятно видео показва как мълния унищожава цяло дърво

В това необикновено видео, споделено от Американската метеорологична работа на Грийн Бей в щата Уисконсин, гръмотевица безусловно унищожава един трагичен бор за елементи от секундата. Клипът ни напомня за какво не би трябвало да се крием под дърво по време на стихия и че е най-добре да стоим колкото се може по-далече от най-високия обект в региона.

Видеото демонстрира по какъв начин гръмотевица удря дърво на занимателен каданс. Източник: NWS Green Bay Wisconsin/Facebook

Първоначално видеото е споделено от WLUK-TV FOX 11. То е снимано край гимназията Уатома в Уатома, Уисконсин на 9 април сутринта. Не е ясно дали някой просто е снимал дърветата в региона, преди мълнията да удари бора, защото придвижванията на оператора подсказват, че става дума за човек, държащ камера, а не за охранителна или закрепена камера. Кадрите обаче са невероятни можем единствено да се радваме, че са били снимани.

За благополучие, мълнията не е ранила никого. Тя обаче е самобитен урок какъв брой страшни могат да бъдат метеорологичните феномени от този вид.

„ Гърми ли, стойте си у дома “, споделя американската Национална метеорологична работа.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР