В телевизионния влак има всякакви пътници. Наистина, виждали сме какво

...
В телевизионния влак има всякакви пътници. Наистина, виждали сме какво
Коментари Харесай

Габриела е влюбена в Путин и може да сте изпуснали тази новина

В телевизионния трен има всевъзможни пасажери. Наистина, виждали сме какво ли не: риалити сватби, просташки кавги, гафове от всевъзможен тип, смешки за изневери и свекърви, тревожни пандемични брифове, лайв секс, репортажи с екзекуция…в телевизионния поток се влива всичко.

Преди два дни Христо Мутафчиев сподели, че не е ходил на церемонията от разпределяне на Оскарите единствено тъй като не е изискал. По същия метод който не е изискал, не е влезнал в малкия екран. И въпреки всичко, от време на време малкия екран към момента съумява да ни изненада.

Преди няколко дни, да вземем за пример, феновете на COOLt по bTV имаха опцията да чуят по какъв начин Габриела от „ Ергенът “ споделя, че от дребна е влюбена в Путин. 

След това добави, че „ дейностите му сега не са доста готини, ама… “ и се засмя сепнато като ухажвана за първи път девственица. Цитатът е част от игра, в която водещата Натали Трифонова и ютюбърът Асен Кукушев посочваха на Габриела фотоси на мъже и тя трябваше да уточни кого би избрала.

Вече сгодената някогашна кандидатка за сърцето на Виктор Стоянов отхвърли Брад Пит поради „ сладникавата му физиономия “, Джордж Клуни, тъй като „ откогато бил лекар в един филм, към този момент й бил прост “ и Джо Байдън, тъй като „ е президент на Америка, а тя не е почитател на Америка “.

 Избра Путин пред Слави Трифонов, тъй като първият бил по-успял политик. И свенливо си взе разпечатаната му фотография, с цел да си я ламинира.

Вероятно шоуто щеше да е по-ефектно, в случай че някой беше инсталирал пипнатите усмихнати, руси дами на фона на фрагменти с ревящите над всеобщи гробове, бягащи, умиращи хора в Украйна. Представете си го единствено.

„ Аз съм влюбена от дребна в Путин “. Хихи. Бащата, захлупил глава над окървавения чаршаф, в който е завит убитият му наследник.

„ Изглежда ми по-младолик Путин, избирам Путин “. Цак. Майката, също захлупила глава, над главата на 18-месечния си погубен наследник.

„ Като политик по-успял е този вдясно “. Закачулената майка, понесла детето си в черен космонавт на цветя.



Разбира се, у нас не е оригиналност обществото да се смее на глуповати дами. Напротив, непредумишленият комизъм на Нора Недкова, Мис Тигрова и „ черната “ Златка постоянно е бил поглъщан с вкус от малкия екран и от масите.

Образът на „ тъпата жена “, дружно с вицовете за мъртви тъщи, закачките на тематика „ цици “ и доброжелателният подбив към външния тип на дебели хора издигнаха основите на народния телевизионен комизъм.

Ако ще Олимпия де Гуж, Мери Уолстънкрафт, Вирджиния Улф и всички дами от ранното #metoo да излязат голи по улиците и да крещят „ Жените и мъжете са равни “, когато Цецо Иванов от " Семейни войни " се появи в ефир и каже „ Попитахме 100 индивида какво общо може да има сред кокошка и жена “, целият феминизъм у нас отива в канавката.

Но това не е толкоз значимо. Важното в този момент е, че изявления като „ Влюбена съм в Путин “ се промъкват в ефир във време, в което хей тук, на един хвърлей от нас, с цел да не употребявам друга дума с „ х “, хора умират от апетит в бомбоубежищата си. Семейства се разделят и не знаят дали ще се видят още веднъж. Войници и цивилни губят животите си в една преднамерена, злокобна война.

Не ми обяснявайте, че не ми е било мъчително за жертвите на войната в Сирия. Не ме питайте къде съм била, когато НАТО бомбардираха Косово. Не ми задавайте въпроси за маникюра и за колите на бежанките от Украйна. Не ме въвличайте в спор дали Уил Смит е имал право да удари пестник на Крис Рок. Не ме занимавайте с това дали щеше да е друго, в случай че Уил Смит беше бял. Или в случай че Крис Рок беше бял. Не философствайте дали в случай че Крис Рок се беше подиграл не на Джейда Пинкет Смит, а на Джейсън Стейтъм, че е плешив, нескопосаната му смешка щеше да е по-приемлива.

Не тъй като тези тематики не съществуват и не тъй като са незначителни. А тъй като напълно покрай нас се случва нещо чудовищно.

Ако войната в Украйна, по думите на Борис Акунин, е неуспех на интелигенцията, то задържането на вниманието ни върху същата тази война за три дни, е неуспех на обществените мрежи и тотално изличаване на смисъла от тях.

Защото шамарът на Уил Смит е тематика за три дни, алените прашки на Габриела от „ Ергенът “ са тематика за три дни, следващата футболна драма е тематика за три дни.

Войната не е тематика за три дни. Имайте го изподнадпредвид, когато започнете да се губите в дребнотемието на медиите и обществото.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР