В телефонен разговор Сергей Станишев и Корнелия Нинова обсъдиха предложенията

...
В телефонен разговор Сергей Станишев и Корнелия Нинова обсъдиха предложенията
Коментари Харесай

Нинова и Станишев опасно близки. Лидерката на БСП готова да внесе предложенията на евродепутата

В телефонен диалог Сергей Станишев и Корнелия Нинова разискаха предложенията на евродепутата за хоризонтални и съответни ограничения за битка с демографската рецесия у нас.
„ Това е целта на целите, новата национална цел пред България. Нужни са политически консенсус и хоризонтални, всеобхватни и координирани решения в стопанската система, обществената и районната политика, опазването на здравето и образованието. Необходимо е залагането на дълготрайни цели и решения, с планувани средства в идващите бюджети на страната. Координирането им е колосална задача, а избирането на вицепремиер по демографията или основаването на специфична конструкция би било явен знак за значимостта на тази тематика в дневния ред на политиците и на българското общество като цяло. “, сплотиха се Станишев и Нинова.
Поради напредналата процедура по приемането на бюджета за 2024 година, на среща на управлението на парламентарната група на Българска социалистическа партия с специалисти по предложенията на Станишев бяха коментирани и съответни ограничения за репродуктивно здраве. Подкрепа получи рекомендацията на експертите за въвеждането на Национална профилактична стратегия за дамите и мъжете във възрастовата група 18-40 години.
Лекарите оферират и разширението на Националната стратегия за майчино и детско здраве към Министерство на здравеопазването с ограничения за всеобхватна грижа за майката и плода при бременните дами. Това включва редица модерни проучвания, неинвазивна диагностика и скрининг. Общата им сума възлиза на под 30 млн. лева, а тези ограничения биха решили във висока степен проблемите с патологичните бременности, менталното здраве на плода и високата детска смъртност в страната.
На срещата бяха коментирани и хрумвания за предугаждане на средства за проучвания, предхождащи процедурите ин витро, както и отпадането на възрастта на дамите, които имат право да се включат в стратегиите на Фонда.
„ ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ застава зад тези оферти, подготвени сме и да ги внесем сред първо и второ четене в бюджета. Демографията е значим надпартиен проблем. “, разясниха Георги Свиленски и Георги Гьоков.
На срещата участваха заместник-председателите на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Иван Ченчев, секретарите Ирена Атанасова и Деян Дечев, както и някогашният министър на труда и обществената политика Георги Гьоков. Предложенията бяха показани от Мария Дивизиева, шеф на кабинета на Сергей Станишев, Радина Велчева, създател на фондация „ Искам бебе “ и доктор Александър Кобаков, шеф на Диагностично-консултативен блок по АГ в МБАЛ „ Света София “, написа Епицентър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР