В телефонен разговор с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху американският

...
В телефонен разговор с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху американският
Коментари Харесай

Байдън отправи призив към Нетаняху, обеща военна помощ за Израел

В телефонен диалог с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху американският президент Джо Байдън е отправил апел за запазване на живота на цивилните в Ивицата Газа по отношение на плануваната от Израел наземна интервенция против палестинската формация Хамас.

Администрацията на Джо Байдън координира с задгранични сътрудници проект за безвредно евакуиране от линията Газа на цивилни гражданизаради сухопътната военна интервенция на Израел против палестинската формация Хамас в гъсто популации крайбрежен анклав. Хуманитарният кулоар води към Египет и през него ще минават както цивилни, по този начин и задгранични жители, живеещи в Газа.
Прочетете още
Байдън съобщи, че израелските военни би трябвало да положат старания, с цел да избегнат цивилни жертви. В послание след диалога си с Нетаняху Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати стоят зад Израел и ще дават военна помощ, за отбрана на страната от бъдещи офанзиви.

„ Както всяка нация в света, Израел има право да отговори на тези жестоки офанзиви “, сподели Байдън.

Президентът удостовери, че 14 американци са били убити при офанзивите и че редица други са държани заложници в Газа. Той добави, че Съединени американски щати ще работят с израелските си сътрудници за безвредното им освобождение.

Същевременно съветникът на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан сподели, че разследващите служби на Съединени американски щати не са имали индикации за проектите на палестинската военна формация " Хамас " да нападна Израел. " Не видяхме нищо, което да подсказва, че ще се развие офанзива от този вид, също както израелците ", съобщи Съливан. За новините от Съединени американски щати - Светослав Козловски. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР