В тази статия Ви представяме най-добрите храни за здрави, силни,

...
В тази статия Ви представяме най-добрите храни за здрави, силни,
Коментари Харесай

Най-добрите храни за здрави и лъскави нокти

В тази публикация Ви представяме най-хубавите храни за здрави, мощни, лъскави нокти.

Вашето тяло би трябвало непрестанно да регенерира клетките, които образуват ноктите Ви и се нуждае от здравословно набиране на избрани хранителни субстанции, с цел да бъде уравновесен процесът, споделя Меган Волф, регистриран диетолог в Ню Йорк.

Включете тези храни в постоянната си диета и организмът Ви ще се обогати с нужните хранителни субстанции за здрави нокти. Ако ги консумирате постоянно, ще се радвате освен на здравината и лъскавината на ноктите ви, само че и на цялостното ви здраве

1. Едамаме - цистеин и фолат

 Най-добрите храни за здрави и лъскави нокти

Соевите зърна Едамаме обезпечават цистеин - аминокиселина, нужна за производството на протеиновия кератин, който е един от главните градивни детайли на Вашите нокти. Нещо повече - едамамето е добър източник и на фолат, нужен за построяването и укрепването на нови нокти.

Опитайте:

Направете си салса, като смесите варени белени орехи, нарязан бял лук, кубчета домати, сладка царевица и лимонен сок. Друг вид е сезонна закуска от задушено едамаме с чили на прахуляк.

2. Яйца - биотин

 Най-добрите храни за здрави и лъскави нокти

Яйцата са един от най-хубавите хранителни източници на биотин, витамин В, който подтиква производството на протеини в матрицата на ноктите, тъканта, която поддържа Вашите нокти.

Доказано е, че биотинът усилва дебелината на ноктите Ви и също по този начин може да предотврати да са чупливи и нежни. Най-добре е да приемате биотинът посредством храната, в случай че е допустимо, защото в доста от добавките високите равнища на биотин могат да повлияят на избрани медицински проби.

Опитайте:

Направете си бъркани яйца с нарязана пушена сьомга и нарязани броколи (другите два положителни източника на биотин).

3. Кашу - цинк

 Най-добрите храни за здрави и лъскави нокти

Цинкът в кашуто е нужен за клетъчното разделяне и протеиновия синтез - и двете са доста значими за Вашите непрестанно разрастващи се нокти. Имате потребност от този витамин всеки ден, тъй като тялото Ви не може да го съхранява дълготрайно. Поддържането на достатъчното количество в диетата Ви ще резервира ноктите Ви лъскави и мощни. В случай че са сухи и слаби, това е знак, че на организма Ви му липсва цинк.

Опитайте:

Накиснете кашуто за една нощ в хладилника. На другия ден го блендирайте с нарязани банани, нарязани фурми и бадемово мляко.

4. Сладки картофи - витамин А

 Най-добрите храни за здрави и лъскави нокти Снимка: Евтини Рецепти

Само 1 картоф Ви обезпечава голям % 561% от дневната доза на витамин А, който оказва помощ на нокътните кафези да се възпроизвеждат вярно. Когато храненето Ви не Ви доставя задоволително витамин А, ноктите може да стартират да се чупят и разцепват по отвесни ленти.

Опитайте:

Намачкайте сварените сладки картофи на пюре. За зелен мирис прибавете нарязан култивиран чай, а в случай че желаете сладостен усет, прибавете канела и кленов сироп.

5. Жълти чушки - витамин С

 Най-добрите храни за здрави и лъскави нокти

Съжаляваме за портокалите, само че жълтите чушки ги побеждават по наличие на витамин С, който е извънредно нужен за произвеждането на колаген /структурен протеин в ноктите Ви/. Производството на колаген понижава с възрастта Ви, което може да докара до по-тънки и по-слаби нокти, тъй че е доста значимо да ядете храни, богати на витамин С, с цел да ги поддържате здрави и мощни. 1 огромен жълт пипер обезпечава 4 пъти целесъобразната дневна доза на витамин С.

Опитайте:

Мариновайте нарязани жълти пиперки в примес от зехтин, винен оцет, надробен чесън и нарязан розмарин в продължение на 2 часа. Охладете преди консумация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР