В свое интервю за Seattle Business [1], Ариана Корнел, изпълнителен

...
В свое интервю за Seattle Business [1], Ариана Корнел, изпълнителен
Коментари Харесай

Блу Ориджин планира да прати човек в космоса до края на годината

В свое изявление за Seattle Business [1], Ариана Корнел, изпълнителен шеф на Блу Ориджин, удостовери, че измежду задачите на компанията е да организира пилотиран галактически полет до края на годината. Това, несъмнено, ще стане единствено в случай че тестовата стратегия бъде изпълнена по проект. 

В рамките на една-две години се чака да стартират и туристическите полети. Все още обаче не е оповестено кои са изявили предпочитание да летят в космоса, нито каква ще е цената на туристическия билет. 

Очакваме с неспокойствие да забележим по какъв начин ще се развият събитията с Блу Ориджин. През 2017-та година частната компания реализира единствено един безпилотен полет на кораба “Ню Шепърд ”, освен това през декември. Оттогава насам – нищо. Но пък се заформя забавна конкуренция. На фона на неналичието на интензивност от страна на Блу Ориджин, конкурентната компания Върджин Галактик доста напредна. Корабът “СпейсШипТу ”- “Юнити ” към този момент организира два тестови пилотирани полета през 2018-та, от които вторият (през април) беше ракетен. Двама водачи доближиха до височина 25 километра. 

И по този начин, ще има ли пилотиран галактически полет до края на 2018-та? Въпросът продължава да е настоящ. Коя от двете суборбитални компании (Върджин Галактик или Блу Ориджин) ще бъде първа? Чакаме и ще забележим! 

На фотографията: завръщането на “Ню Шепърд ” с манекена Скайуокър през декември 2017 година Photo credit: Blue Origin

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР