В сводка от сутрешните часове на деня Израелските отбранителни сили

...
В сводка от сутрешните часове на деня Израелските отбранителни сили
Коментари Харесай

Военни съобщават за стотици военни обекти на Хамас, унищожени от Израел

В сводка от утринните часове на деня Израелските отбранителни сили оповестиха, че през последното денонощие са унищожили " стотици терористични обекти на ХАМАС “, предава Би Би Си.

В обява в обществената мрежа X (старата Twitter), военните на еврейската страна разясниха, че " не престават да нанася удари в Ивицата Газа “, вследствие на които са унищожени " местоположения за изстрелване на противотанкови ракети, тунелни шахти, разследващи инфраструктури, действен щаб и други обекти “. В хода на интервенциите са отстранени и " над 10 терористи “.

Израелската войска е поразила и цели в Ливан на подкрепяната от Иран формация " Хизбула “. Част от снарядите са паднали в открити полета покрай границата, разясниха ливански източници от кръговете на сигурността пред локални медии.

По-рано Израелските отбранителни сили оповестиха, че " терористи “ са изстреляли от Ливан противотанкова ракета против пограничен регион, а те са дали отговор с артилерийски огън. Атакувана е и " терористична инфраструктура “ на " Хизбула “.

Цитирайки локална телевизия, Reuters на собствен ред заяви, че в ранните часове на деня израелските военни са нанесли въздушен удар по две обитаеми места в южната част на Ливан.
Военните на Израел актуализираха и броя на хората, за които е известно, че са взети за заложници при офанзивите на ХАМАС на 7 октомври, предава Военновъздушни сили.

Говорителят на Израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари разгласи, че групировката държи минимум 203 заложници в Ивицата Газа. Информацията бе показана, откакто бе доказана гибелта на двама от отвлечените – Кармела и Ноя Дан.

Хагари добави, че военните са уведомили фамилиите на всички, арестувани в Ивицата Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР