В света съществуват много и разнообразни спортове, а техните фенове

...
В света съществуват много и разнообразни спортове, а техните фенове
Коментари Харесай

Вижте кои са 10-те най-известни състезателни коне за всички времена

В света съществуват доста и разнородни спортове, а техните почитатели са милиони. Едни от нас харесват футбола, други наблюдават всички тенис срещи, а в Индия пък са луди по крикет. Има един спорт обаче, чиято известност не е от през вчерашния ден или през днешния ден, а има дълга история. Имаме поради конните надпревари, които са изключително известни измежду англичаните, които всяка година с неспокойствие чакат огромните шампионати. В идващите редове ще споделим 10 от най-известните коне, които са оставили дълготраен отпечатък и се помнят и до през днешния ден от върлите почитатели на този спорт, залагащи в платформата на

Кои са десетте най-популярни спортни коне за всички времена?

Интересното за този тип коне е, че доста постоянно имат извънредно занимателни и шантави имена. Някои притежатели кръщават животното си на обичан комикс воин, други на известни учени, а трети просто комбинират напълно инцидентни думички. Дали шантавите имена въздействат на кариерата, то ние можем единствено да гадаем. А в този момент дано не губим повече време и да разберем повече елементи за спортните коне, които са останали в историята на турнирните надбягвания в спорта.

Kincsem

Започваме с най-популярният спортен кон на Източна Европа. Цели четири години той не познава загубата и реализира 54 победи от 54 надпревари, в които е

взел участие. Това се случва сред 1876 и 1879 година. Този кон е взел участие в съревнование в Австрия, Чехия, Германия, Унгария, Словакия, Англия и Франция, само че е роден в Унгария.

Black Caviar

Стигнахме и до първото забавно име на кон, а точно Черен хайвер. Той е роден в Австралия и съумява да завоюва цели 25 надпревари поред, сред 2009 и 2013 година. Печалбите, които Черен Хайвер носи на притежателя си, надвишават 8 милиона $. Black Caviar се състезава единствено един път отвън родната Австралия и това се случва в Англия през 2012 година, а надпреварата е Royal Ascot.

Hurricane Fly

Този спортен кон е роден в Ирландия, само че образованието му за надбягванията се е провело във Франция. В цялата си кариера той взе участие в общо 42 надпревари, като става победител в 26 от тях. Преди да се пенсионира Hurricane Fly заработва и приятната сума от съвсем 2 милиона паунда.

Zenyatta

Дойде време и за първият кон от Съединени американски щати, който несъмнено си е заслужавал шейсетте хиляди $, които са били платени за него при първичната покупка. През своята професионална кариера Zenyatta взе участие в 20 съревнования и печели 19 от тях. Най-голямата облага от съревнование идва след надбягването в Breeders’ Cup Classic, където „ заработва “ цели 2.7 милиона $.

Makybe Diva

Това е женски кон, който е роден в Англия, само че е превозен до Австралия, където и заслужава своя статус на именит играч. Makybe Diva слага връх сред 2004 и 2006 година, като печели шампионата Melbourne Cup три пъти. Това достижение остава неподобрено и до през днешния ден, като конят на второ място печели същия шампионат два пъти. Дали в близкото бъдеще, някой спортен кон ще усъвършенства този връх, то ние можем единствено да гадаем. Това зависи и от обстоятелството дали залагането на конни надбягвания ще влезе в листата с

Kelso

Още един американски играч, който реализира 39 победи през кариерата си, в общо 63 надпревари, в които е взел присъединяване в средата на предишния век. Общите облаги на Келсо са съвсем 2 милиона $, което си е много сериозна сума в наше време, а какво остава за годините, в които се е състезавал. Келсо печели купата „ Американски кон на годината “ пет следващи пъти сред 1960 и 1964 година, което приказва задоволително за неговите умения и достижения.

Winx

Ще стартираме със „ заработената “ сума от този спортен кон, която доближава над 26 милиона австралийски $. Winx влиза в Австралийската зала на славата още до момента в който е в подготвителен режим през 2017 година. Този женски кон държи и връх от 4 поредни победи на Cox Plate, като този връх е неподобрен и до през днешния ден.

Seattle Slew

Отново се връщаме до предишния век, когато едни измежду най-бързите коне в света е бил и Seattle Slew. Той има цели 14 победи в надпревари от общо 17 старта. Той несъмнено е можел да притегля вниманието на феновете през златната епоха на американските коне по това време. Seattle общо е изкарал 1.2 милиона $ през кариерата си.

Man o’ War

Тук пък ще се върнем чак до двайсетте години на 20 век, с цел да отдадем заслуженото на спортен кон с цели 20 победи от общо 21 надпревари. По това време този кон е платен за едвам пет хиляди $, а през кариерата си натрупва цели 249 хиляди $, които през днешния ден биха били равни на към 3.5 милиона $.

Secretariat

Завършваме с този именит спортен кон, който печели купата Американски кон на годината два следващи пъти – през 1972 и 1973. Освен всичко той печели близо 1.5 милиона $ от наградни фондове, в границите на едвам 21 надпревари, от които цели 16 от тях със приключени първи места.

Заключение

Май към този момент стана ясно, за какво изброените нагоре коне са толкоз известни. Печалбите, които те са донесли на притежателите си, са меко казано умопомрачителни. Без подозрение тези спортни животни са си заслужили мястото в историята на надбягванията. Все отново желаем да напомним, че искащите да залагат на конни надпревари, би трябвало да практикуват отговорно
залагане и то единствено в лицензираните и. В противоположен случай рискуват да развият взаимозависимост към хазарта, която би трябвало да се заобикаля непременно.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР