В света на животните вечната любов почти не съществува. Обикновено

...
В света на животните вечната любов почти не съществува. Обикновено
Коментари Харесай

Животните, които обичат партньора си завинаги

В света на животните безконечната обич съвсем не съществува. Обикновено мъжките и женските представители на даден тип се събират единствено по време на любовния интервал, след което се разделят и женската сама отглежда потомството си.

Въпреки това има някои животни, които образуват двойки за цялостен живот и в никакъв случай не се разделят с колегата си.

Гибони

Гибоните, които са близки до индивида по устройство на организма, избират сътрудник, с който живеят до гибелта си. Мъжките и женските гибони са с идентичен размер и с идентични права. В тази двойка няма изявен водач.

Вълци

Друг скотски тип, който основава съюз с колегата си за цялостен живот, са вълците. Във фолклора постоянно вълците са показани като измамници, а тези животни водят фамилен живот, цялостен с честност и себеотдаденост. Вълчицата избира един мъжага, с който остава вечно.

Лебеди

Като вълците са и лебедите, които оформят двойка и не се разделят в никакъв случай. Те се събират дружно заради практични аргументи - времето, през което се оформя нова двойка и се излюпват яйцата, е много дълго и за тези птици е комплицирано всяка година да търсят нови сътрудници.

 Лебеди

Белоглав орел

Белоглавият орел също живее единствено с един сътрудник. Той избира с кого да прекара живота си в гнездо на върха на някоя канара. Изключение вършат случаите, в които се оказва, че двойката не може да има поколение и това е причина за раздялата и търсенето на нов сътрудник.

Албатрос

Албатросът лети на огромни дистанции над океаните, само че постоянно се връща на едно и също място, с цел да се срещне с непрекъснатия си сътрудник. След като се излюпи новото поколение, сътрудниците го отглеждат и още веднъж се разделят, с цел да се съберат след една година.

 Албатрос

Морски ангел

Морският ангел, който е в действителност тип склон, избира сътрудник за цялостен живот и дружно с него върви на лов, пази територията си и търси нови места за обитаване и хранене. Когато е изправена пред заплаха, двойката морски ангели атакува врага дружно.

Черни лешояди

Черните лешояди живеят по двойки и са дружно през целия си живот. Тази едра птица, която тежи към 12 кг и е с обсег на крилете съвсем 3 метра, е доста вярна. Ако се случи единият сътрудник да изневери на другия, цялото ято се нахвърля върху него и може даже да го убие.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР