В света на футбола често два от най-вълнуващите моменти могат

...
В света на футбола често два от най-вълнуващите моменти могат
Коментари Харесай

Топ 10 на най-скъпите януарски трансфери на XXI век

В света на футбола постоянно два от най-вълнуващите моменти могат да бъдат обвързани точно с трансферните прозорци, в които мениджърите обезверено се пробват да намерят идващия сериозен гений, с чиято помощ да наклонят везните в своя изгода. До през днешния ден не е несъмнено какъв брой тъкмо милиарда се изразходват в този интервал, само че предвид на резултатите, редица тимове са подготвени да наддават за по-качествени играчи. Все отново точно времето се оказва един от най-големите съперници на играчите и единственият метод за поддържането на формата е посредством закупуването на нови. С оглед на това, дано се срещнем с най-скъпите имена във футбола през XXI век:

10. Алекс Тейксера стартира своята кариера в прословутия Васко да Гама в родната си Бразилия. В рамките на една година демонстрира задоволително гений, с цел да завоюва вниманието на Шахтьор Донецк. В рамките на 6 години съумява да помогне за 5 трофея от украинската Висша лига, когато към него е направено едно малко по-различно оферти от Азия. Отборът Дзянсу Сунинг от Китай предлага освен още една опция за бразилеца, само че и сериозна сума за Шахтьор - 50 милиона евро. Всичко останало е история и към този миг ще видим, че продължава да играе там и в границите на 5 години е съумял да изиграе 120 мача и да се разпише 58 пъти.

9. Бруно Фернандеш дълго време демонстрираше своите снайперски умения пред Спортинг, до момента в който алените дяволи не побързаха да го привлекат. Срещу сумата от 55 милиона евро, португалецът се притече на помощ. Към сегашни миг се оправя доста добре, откакто единствено във Висшата лига има 20 изиграни мача и 11 попадения, съпроводени с още 8 асистенции. Освен това е постоянно измежду титулярите, затова договорката е доста добра.

8. Фернандо Торес въпреки и към този момент пенсиониран, може към момента да бъде считан за един освен безценен състезател на Челси - въпреки всичко заплатиха 58.5 милиона евро. Това става нов връх на острова, само че стартът е малко сложен. Докато "Хлапето " влезе в крачка е належащо време, само че един път щом набра скорост, оказа помощ освен с точни попадения, само че и Шампионска лига. Мнозина считат и до през днешния ден, че точно в Челси е оставил сериозна футболна история и може би са прави.

7. Диего Коста продължи остарялата случка с Атлетико Мадрид през 2018 година и дюшекчиите извадиха сумата от 60 милиона евро. След като беше разменян сред двата тима. В следствие завърши контракта си доста по-рано и сега чака нови оферти. Пред медиите показа, че става въпрос за персонални аргументи и няма да споделя нищо повече.

6. Оскар също получи едно привлекателно оферти от Азия и по-конкретно - Шанхай СИПГ. Челси се съгласиха незабавно на положителната сума, а предвид на статистиката, футболистът сигурно не страда от внимание. Все отново през същата година оказа помощ на тима си да стане първенец и до през днешния ден продължава да се намира в Азия.

5. Пиер-Емерик Обамеянг влиза в класацията, освен това благодарение на Арсенал, а почитателите доста добре си спомнят, че в миналото Венгер не обичаше да дава доста средства за прехвърляния. Пиер е закупен на стойност от 63.8 милиона евро. В Арсенал се радва на положително отношение и атмосфера, което би трябвало да ни подсказва, че футболистът се оправя повече от добре.

4. Настоящото дясно крило на Челси е може би една особена инвестиция за сините, изключително откакто на толкоз нежна възраст получи опция освен да бъде част от тима, само че и в същото време да натрупа малко опит в немската школа. Кристиан Пулишич е млада, само че и скъпа инвестиция, за която Челси заплатиха една сериозна сума. Неговото наличие коства 64 милиона евро и през сегашния сезон има 13 изяви за тима си. Букмейкърите като Уинбет имат огромни очаквания към младия състезател и занапред чакат повече изяви от него, а тук можем да открием и други забавни спортни прогнози в света на футбола. Нека не забравяме, че въпреки и единствено 13 изиграни мача да стоят в картотеката през новия сезон към този момент е съумял да получи един жълт картон.

3. Емерик Лапорт е името, което разреши на Атлетико Мадрид да прибере сумата от 65 милиона евро, въпреки и пазарната му стойност през 2017/2018 да се смяташе за едвам 25 милиона евро. Макар и наличието му да бъде от изключително значение за тима, някои издания го считат за футболист, който не получава вярната оценка, само че Пеп освен има вяра в него, само че и доста пъти е казвал, че зависи от него.

2. Върджил Ван Дайк накара Клоп да бръкне много надълбоко в джоба, с цел да притегли този футболист в редиците си. Сумата от 84.65 милиона евро и до през днешния ден стои убийствено покрай върховете. Върджил даже може да се похвали с голово попадение, само че като централен бранител е един от доста качествените злодеи на терена. Точно затова и цената е такава.

1. Филипе Коутиньо се оказва и най-скъпият футболист до този миг за XXI век. 28-годишното крило може да приляга изключително добре на стила на Барселона, само че през 2018 година Ливърпул съумя да се зарадва на 145 милиона евро за него. Играчът изигра тъкмо един сезон в новия си тим и беше изпратен в Байерн Мюнхен чартърен, а в края на предишния сезон беше върнат назад на Барселона. Към този миг е със разкъсан минискус и най-вероятно завръщането ще пристигна през март. Представянето му към този миг е нерешително и мнозина ще чакат по-сериозни изяви от него.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР