В сутрешния блок на bTV беше излъчен репортаж за отглеждането

...
В сутрешния блок на bTV беше излъчен репортаж за отглеждането
Коментари Харесай

Погнаха и кучкарника-краварник в Маломир

В утринния блок на bTV беше излъчен репортаж за развъждането на разнообразни породи кучета с комерсиална цел в кафези в краварник в покрайнините на селото, при извънредно тежки условия за тях. Това предизвика водещия на „ Преди обед “ Александър Кадиев да изпсува в ефир с думите „ задник сплеснат “.

Репортажът за кучетата обаче предизвика и Сотир Цацаров. Главният прокурор е разпоредил неотложно предприемане на всички дейности от компетентността на прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха от държавното обвиняване. Районна прокуратура – Ямбол е почнала тази заран досъдебно произвеждане с оглед закононарушение по член 325 б, ал.2, т.1 от Наказателен кодекс (проява на свирепост към животни).

Към сегашния миг на място в обекта в с. Маломир са полицейски чиновници, които правят първичните дейности по следствието. Разпоредено е на Областна дирекция по сигурност на храните да реализира незабавна инспекция на място по отношение на статута на обекта, изискванията за развъждане на кучета, надлежно дали е установено съществуването на животни с тежки или трайни увреждания.

Според информацията досега, обектът, в който се отглеждат голям брой кучета от разнообразни породи, няма законов статут на разплодник или на подслон за кучета. През 2014 година е било открито от Областна дирекция по сигурност на храните, че кучетата, отглеждани от притежателя на обекта, се държат и отглеждат в парцел в селото.

След наставление от ветеринарната работа, лицето е изнесло обекта за развъждане на кучетата отвън рамките на обитаемото място – с. Маломир. Към момента кучетата се отглеждат в обект със статут на кравеферма – лицето е записано като аграрни производител. Към сегашния миг това лице е открито от органите на полицията, които са на място в противозаконния разплодник.

Наред с горното, Окръжна прокуратура – Ямбол стартира и инспекция, предвид на съдържащите се данни в телевизионния материал за това, че кучетата се отглеждат за търговия – за определяне на събитията, осъществени ли са доходи от лицето от такава активност, отразявани ли са същите пред органите на Национална агенция за приходите, надлежно осъществени ли са инспекции от органите на Национална агенция за приходите по отношение на приходите на притежателя и съответно тези, свързани с активност по продажба на кучета. /Марица.бг
тагове кучишки-краварник маломир
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР