В стремежа си за красота жените се подлагат на какви

...
В стремежа си за красота жените се подлагат на какви
Коментари Харесай

Подстригване с топла ножица, полиране и ламиниране


В устрема си за хубост дамите се подлагат на какви ли не процедури. Пазарът предлага разнообразни, модерни и новаторски способи, с които косата да наподобява още по-красива и здрава.

Но преди да изберем подобаващите за нашата коса лечения за предпочитане е да се осведомяваме за техните плюсове и минуси , както и да получим съвет от по-компетентните по въпроса.

Полирането се прави с така наречен полировчик – апарат, посредством който се обират нацъфтелите краища , без да се лишава от дължината на косата. Този способ е доста подобаващ за дами, които целят по-бързо

израстване на дължина на косата. При потребление на метода няма използване на химическа или термична обработка на косата. Като минус може да се изтъкне обстоятелството, че казусът с нацъфтяването не се взема решение, а краткотрайно се поправя. Освен това к раищата изтъняват и цъфтежите могат да се появят по-бързо в сравнение с досега.

Ламинирането или наричано още емайлиране на косата съставлява покриване на космите по дължина със предпазен пласт – най-често с кератин. Целта на лечението е запълване на напукванията по повърхността на косъма. Косата наподобява по здрава и гладка, а редом с това и след няколко процедури е налице и спомагателен размер.

Свързани публикации.. Слънцезащита за коса – за какво е нужна? 0 По-дълга и здрава коса с няколко лесни стъпки 0 Колко нездравословна може да е пресата за коса? 0

Като минус на лечението се показва потреблението на някои нездравословни химически съединения – да вземем за пример формалин, които са токсични за организма в по-големи количества.

Подстригването с топла или наричана още гореща ножица съставлява ампутиране на космите с електрически ножици , чиито краища са нагорещени (между 120 и 200 градуса). Целта е запечатване на косъма и надлежно запечатване на влагата и потребните съставки в самия косъм. Освен това се предотвратява накъсването и цъфтежите. Косата пораства по-бързо

и в същото време наподобява по-гладка, здрава и с искра.

Препоръчва се потреблението на преса да бъде прекратено, защото може да компрометира резултатите от извършената терапия.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР