В стратегически и визионерски план коалицията ПП-ДБ е правилна стъпка,

...
В стратегически и визионерски план коалицията ПП-ДБ е правилна стъпка,
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: ПП тичат след реалността, изпуснаха момента

В стратегически и визионерски проект обединението ПП-ДБ е вярна стъпка, излъчва обединяване и предвидимост, само че изтърваха момента – на предните избори можеха да победят ГЕРБ. ПП тичат след действителността. Електорално това обединяване няма да е неуспех, само че надали ще им стигне мощ да победят ГЕРБ. Това сподели за „ Твоят ден “ политологът Любомир Стефанов.

По думите му обединяването на Демократична България и Политическа партия не може да създаде 100 гласа и да им би трябвало още един сътрудник. „ Те ще вземат хипотетично 26%, ГЕРБ – 25, появяват се Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, може да има и нови субекти, може и да няма. Събират се останалите и си приказват, а Политическа партия и Демократична България се събират и не си приказват с другите, и остават коалиция “, предвижда той.

 

Проф. Росен Стоянов счита, че поръчката за коалиция на Демократична България и Политическа партия е пристигнала, тъй като осъзнават, че сами не могат да се оправят. „ За пръв път искрено се приказва за необятно обединяване. Крайно време беше да се чуе нещо авансово, с цел да бъде стабилно. Идеята не е да си пръв, оттук насетне постоянно е единствено с обединения ще се ръководи. Ще се основават нови планове и ще се преосновават такива “, изясни той.

Според него след изборите няма да има съществени промени. „ Политическите субекти доста по-рано да осъзнаят, че би трябвало да стимулират младежите да гласоподават. Те би трябвало да бъдат уверени, че имат съображение да ръководят тази страна. Има капацитет в нашите младежи да ръководят страната. В дясното сме очевидци на бъгване единствено на субекти център-ляво или ляво. Потенциалът за мен е в дясното пространство, там би трябвало да има преформатиране и основаване на нещо ново дясно-консервативно “, разяснява Стоянов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР