в страната - Кауфланд България, отвори нов магазин в столичния

...
в страната - Кауфланд България, отвори нов магазин в столичния
Коментари Харесай

"Кауфланд" инвестира 40 млн. лв. в нов магазин в "Младост 4"

в страната - " Кауфланд България ", отвори нов магазин в столичния квартал " Младост 4 ". До края на годината компанията ще открие още един търговски обект в столицата - в кв. " Горубляне ". Това планува капиталовата стратегия на сдружението за 2022 година, разяснява за " Капитал "
12-тият столичен обект
Инвестицията в най-новия търговски обект е 40 млн. лева, а новооткритите работни места са 90. По думите на Иван Чернев той е " най-модерният в групата Schwarz " (от която е част " Кауфланд " ). Разположен е на 5000 кв. метра, от които 2500 са комерсиална повърхност, и предлага над 18 хиляди продукта. Близо 5000 от тях са от български производители, а над 320 са от Софийския район. За съпоставяне - най-големият " Кауфланд " магазин в София - този в кв. " Банишора ", разполага с 4700 кв. метра комерсиална повърхност и предлага 22 000 продукта. В обекта има и разнообразни наематели - аптеки, обекти за услуги и други

Хипермаркетът в " Младост 4 " е 12-ти за веригата в София и 62-ри за страната. Общата инвестиция в 12-те столични хипермаркета " Кауфланд " е над 300 млн. лева, а заетите в тях са над 1000, посочи
Скъпата земя
Част от инвестицията е и за покупка на терени. Земята в " Младост " е коствала на " Кауфланд " съвсем 21 млн. лева, демонстрира информация в Имотния указател. Тя е добита в две покупко-продажби през октомври и ноември 2020 година Продавач е бургаската " Ти Ви Атлантик ", а парцелите са с повърхност от над 11 декара. " Ти Ви Атлантик " е дъщерна компания на " Атлантик " - търговец на риба, рибни артикули и аквакултури, притежател на рибна борса.
Реклама
Справка в Имотния указател демонстрира също, че за бъдещия обект в " Горубляне " в две покупко-продажби за терена са платени съвсем 9 млн. лева В първата продавач на 12 декара е " Пи Ес Ком ", а във втората - на 3 декара, е " Иша Аша ".
Източник: Кауфланд България 100% зелена сила
Новият търговски обект ще употребява " зелена " електрическа енергия. Сградата има новаторска " зелена " климатична система, която комбинира отопление и изстудяване. Тя не употребява горива, а остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства. Хипермаркетът разполага и с последно потомство LED осветяване, посредством което се реализира към 30% спестовност на сила и се понижават нездравословните излъчвания. До края на годината ще бъдат ситуирани и слънчеви панели. Магазинът разполага с 202 паркоместа и станция за зареждане на електрически автомобили.

От март т.г. във всички хипермаркети, в логистичния център и в административния офис на " Кауфланд България " се употребява 100% електрическа енергия, създадена от възобновими енергийни източници. Мярката е част от климатичната тактика на компанията. Тя изисква обилни вложения и е обвързана с постигането на съответна цел - понижаване на въглеродните излъчвания от оперативната активност на веригата с над 80% до 2030 година (в съпоставяне с 2019 г.).

Друга стъпка е разполагането на фотоволтаици за лични енергийни потребности. Това е реалност от края на предходната година, когато сдружението направи първична инвестиция от над 800 хиляди лв.. Фотоволтаичните съоръжения са на покривите на " Кауфланд " в старозагорския квартал " Бедечка ", в ж.к. " Изгрев " в Бургас, в квартал " Бриз " във Варна, както и в Дупница. Само от инсталациите компанията ще пести към 440 тона въглеродни излъчвания годишно. За последните четири години, в които се сертифицира по стандарта " Системи за ръководство на силата " ISO 50001, веригата е икономисала над 3 800 тона CO2 излъчвания.
Реклама Свързани публикации Германският жанр на ръководство 4 декември 2020, 12:30 " Кауфланд " пусна храни под лична марка " Брей! " с посочен български производител 23 юни 2020, 15:55 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР