В сряда ще бъде почти тихо и на много места

...
В сряда ще бъде почти тихо и на много места
Коментари Харесай

НИМХ каза какво ще е времето през уикенда

В сряда ще бъде съвсем безшумно и на доста места в низините и котловините в нощните часове и преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В планините и планинските региони, а след обяд в по-голямата част от страната, ще бъде слънчево и с високи за декември температури - оптимални сред 9° и 14°; по-ниски ще остават в западната част на Дунавската низина и в обособени региони в Горнотракийската равнина. Минималните температури ще са най-вече сред минус 4° и 1°.

През идващите дни до Коледа ще бъде много динамично. В четвъртък и петък с увеличаване напразно от северозапад за малко ще проникне порция леден въздух. Облачността ще се усили, в четвъртък към момента без превалявания, в петък тук-там, основно в Северна България, ще превали дъжд, в Предбалкана и високите котловинни полета - и сняг. Минималните температури ще останат без основна смяна - близки до 0°, а дневните в четвъртък ще се намалят с 3-4 градуса.

В петък по-късно денем вятърът за малко ще се смени с югозападен, в Западния Предбалкан ще се усили. В събота ще остане прохладно, а вятърът още веднъж ще бъде северозападен, в Североизточна България - мощен. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места ще превали, най-вече дъжд.

В неделя вероятността за превалявания е доста дребна, едва ще се затопли. На Коледа вероятността за превалявания се покачва, от северозапад ще проникне леден въздух, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР