В сряда парламентарната комисия за обстоятелствата около спиране на договора

...
В сряда парламентарната комисия за обстоятелствата около спиране на договора
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: В сряда пускаме доклад с данни за корупция при спирането на договора с „Газпром“

В сряда парламентарната комисия за събитията към прекъсване на контракта с „ Газпром “ ще излезе с отчет, в който има данни за корупция по високите етажи на властта по отношение на това прекъсване. Това съобщи ръководителят на комисията депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в предаването на „ Нова нюз “ „ Офанзива “.

„ В съпоставяне с тези данни останалите корупционни схеми в страната ще ви се видят като бял ден. Има избрани дейности на равнище Министерски съвет, Министерство на енергетиката и „ Булгаргаз “, които приказват за очевидна корупция. Да спреш един сигурен контракт и да тръгнеш да купуваш газ от медиатор, несъмнено е подплатено с нещо “, сподели Аталай.
 
Според него отчетът е бил подготвен още в петък, само че към момента не е подписан от всички членове на комисията. Това ще стане още началото на седмицата и ще бъде импортиран в деловодството на Народното събрание, а в сряда ще бъде оповестен, сподели Аталай.

Той съобщи още, че при последното посещаване на премиера в оставка Кирил Петков в Азербайджан в делегацията не са били включени нито представители на „ Булгаргаз “, нито на „ Булгартрансгаз “. „ В делегацията са били единствено той, Лена Бориславова, енергийният министър в оставка Александър Николов и съветничката Весела Чернева. Ако това са хората, които ще докарат газ… “, сподели още депутатът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР