В сряда, когато в Народното събрание трябваше да се гласуват

...
В сряда, когато в Народното събрание трябваше да се гласуват
Коментари Харесай

Радостин Василев: Водещо лице от ДПС ми каза, че трябва да се откажа от спортната комисия

В сряда, когато в Народното събрание трябваше да се гласоподават парламентарните комисиите, депутатът от " Продължаваме промяната " (ПП) Радостин Василев е бил извикан от " едно от водещите лица на Движение за права и свободи ", който му е споделил, че той би трябвало да се откаже от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. За това описа самият Василев в изявление пред bTV.

Той не назова кой тъкмо е представителят на Движение за права и свободи, само че изясни, че той му е признал за позволена неточност при присъждането на спортната комисия на " Продължаваме промяната " и го е предизвестил да не влиза в " тази борба ".

" На въпроса за какво би трябвало да го направя, аргументът му беше: " имаше позвъняване и от президентството и от госпожа Весела Лечева, която ми е другарка от 30 години ". Само поради този мотив с сътрудниците от " Продължаваме промяната " взехме решение да не се отхвърляме от комисията, тъй като този мотив самичък по себе си звучи изключено рисково и ужасно ", сподели Василев.

По думите му, по-късно той е провел среща с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е удостоверил, че е поел задължения и няма да отстъпи от комисията.

" Истината е, че тази комисия беше предоставена на Продължаваме промяната и по-късно ѝ беше отказана по някаква причина ", добавя още той.

Василев изясни, че председателстването на парламентарната спортна комисия не му е самоцел, само че от групата му упорстват това да се случи поради изложените причини в обстановката.

Малко по-рано служебният министър на спорта Весела Лечева отхвърли изказванията на Василев, че е имала нещо общо с избора на ръководител на комисията и дефинира думите му като " откровени неистини ".

Тази седмица депутатът от Политическа партия разгласи, че е подал сигнал против Лечева в антикорупционната комисия (КПКОНПИ). По думите му министърката е в спор на ползи, защото не е напуснала сдружения, които съставлява и е направила разпоредителна договорка, която е в интерес на съдружие, на което тя е шеф.

" Излиза, че госпожа Лечева като министър отделя 3 млн. лева страни пари, с цел да отремонтира стрелбищен комплекс, който се употребява от федерация, на която самата тя е ръководител. И още по-страшното е, че контролът по изразходването на средствата от Министерски съвет е предоставен на госпожа Лечева ", съобщи Василев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР