В сряда Белият дом обяви 28-годишната Хоуп Хикс за директор

...
В сряда Белият дом обяви 28-годишната Хоуп Хикс за директор
Коментари Харесай

Хоуп Хикс - "емоционалната опора" на Тръмп, която временно оглави комуникациите му

В сряда Белият дом разгласи 28-годишната Хоуп Хикс за шеф на връзките на президента Доналд Тръмп - пост, който тя ще заеме, до момента в който бъде определен правоприемник на задържалия се едвам 10 дни Антъни Скарамучи.
краткотрайно ще заеме мястото на Скарамучи, до момента в който бъде определен нов шеф.

Хикс, която досега отговаряше за " стратегическите връзки " и беше на директно послушание на шефа, в действителност заемаше малко обсъждано, само че значимо място до Тръмп още отпреди той да получи формалната номинация на републиканците преди президентските избори. Заради близостта си с него тя съумя да избяга и от междуособиците в Западното крило.

Пред Си Ен Ен източник от Белия дом я дефинира като " недосегаема ", а различен - като " прочувствената поддръжка " на президента. " Той я възприема като един от дребното хора към себе си, които в действителност се грижат за ползите му, а не за личния си облик, " написа " Ню Йорк Таймс ". " Тя също по този начин е безусловно наясно, че Тръмп, в последна сметка, самичък си е шеф на връзките. "

Като дребна е модел за списания и корици на книги в родния си Гринуич, щата Кънектикът,. Завършва Южния методистки университет в Тексас, преди да се захване с пиар. Чрез компанията " Хилцик стратеджис " тя стартира да работи с Организацията Тръмп. Иронията е, че създателят на компанията, Матю Хилцик, е дълготраен покровител на Хилари Клинтън.

 Хоуп Хикс -
© Carlo Allegri, Reuters

Тръмп я наема като част от екипа си през 2014 година, откакто тя работи за малко за стилната линия на щерка му Иванка. През 2015 година, когато той взема решение да се кандидатира за президент, той взима Хикс в предизборния си щаб. " Г-н Тръмп погледна към мен и сподели: " Мисля да се кандидатирам за президент, а

ти ще бъдеш моята прессекретарка, "

споделя самата Хикс за " Ню Йорк мегазин ". По време на акцията тя се оказа и един от дребното хора, посредством които беше допустимо за кореспонденти да получат достъп до Тръмп - съгласно " Ню Йорк таймс " това не се е трансформирало и до през днешния ден.

" Репортерите от време на време получаваха позвънявания от Хикс, с цел да схванат по-късно, че приказва Тръмп, " споделя Си Ен Ен. При визитата на президента в Рим пък тя е измежду малцината отвън тесния му фамилен кръг, които се появиха на общата фотография с папа Франциск.

 На фотографията на папа Франциск Хикс е третата отляво надясно.
© Associated Press

На фотографията на папа Франциск Хикс е третата отляво надясно.

Хикс ще заема поста, до момента в който екипът на Тръмп търси своя четвърти подред непрекъснат шеф на връзките. Говорителят на акцията Джейсън Милър беше номиниран през декември, само че единствено два дни откакто беше определен, отхвърли, като се базира на фамилни аргументи. Майк Дубке, който беше първият шеф в Белия дом, напусна през май, като съгласно негови другари, представени от " Ню Йорк таймс ", повода беше възходящото му неодобрение от " хаоса " в Белия дом.

Наследникът му, освободенит Скарамучи, още с идването си на поста стана причина за оставката на прессекретаря Шон Спайсър.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (535)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР