В срок до 15.05.18 г. стопаните на водоеми и водни

...
В срок до 15.05.18 г. стопаните на водоеми и водни
Коментари Харесай

Стопаните на водоеми в Асеновградско имат 15 дни да поставят предупредителни табели

В период до 15.05.18 година стопаните на водоеми и водни площи на територията на община Асеновград имат задължението да слагат предупредителни табели. Трябва да бъдат положени и забранителни знаци за плуване и влизане във водата на рисковите за къпане и плуване места.
Контрол дали това е изпълнено и разяснителна активност по профилактиката на водния травматизъм, следва да организира Комисия, в чийто състав са включени представители от БЧК, МБАЛ-Асеновград, Полицията и Пожарната в града, както и от Общинска администрация. Заповедта за слагането на табелите е издадена от кмета на община Асеновград лекар Емил Караиванов, по отношение на настъпването на летния сезон и на съображение Наредбата за водоспасителна активност и сигурност на водните площи.
Целта е да бъдат подхванати ограничения по обезопасяване на водоемите в Асеновградско. От градската администрация припомнят, че къпането и плуването на територията на общината може да се прави единствено в охраняеми, обезопасени и оборудвани, в сходство с условията на Наредбата за водноспасителна активност, водни площи. Забранява се влизането във водите на река Чая, на всички неохраняеми уреди, язовири, канали и други зони, в които няма обезпечени спасители.
При спешни обстановки или при нужда от помощта на Водноспасителната работа, жителите могат да се обръщат към Областния съвет на БЧК-Пловдив на телефони 032 624 174 и 032 62 71 63.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР