В средносрочен план ще има сблъсък между прокуратурата и съда,

...
В средносрочен план ще има сблъсък между прокуратурата и съда,
Коментари Харесай

Анализатори: Предстои сблъсък между прокуратурата и съда

В средносрочен проект ще има конфликт сред прокуратурата и съда, предвидиха политолозите Татяна Буруджиева и Димитър Ганев в предаването „ Лице в лице “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Харесвам обстоятелството, че имаме прокурор с информационно държание, само че обвиняването би трябвало да е такова, че съдът не може да го отхвърли “, съобщи Буруджиева, която означи, че „ въпросът е да забележим резултати “ и „ хората желаят да видят наказване “ по делата от публичен интерес.
Снимка: btvnovinite.bg
Много постоянно обаче „ след съда обвинените се оказват почтени “ и може да се стигне до познатата ни от близкото минало теза „ ние ги хващаме – те ги пускат “, което да нагнети напрежение сред държавното обвиняване и съда.

Що се отнася до новите кавги към властта с хипотетичните аудиозаписи на премиера и фотосите от неговата, те няма да доведат до преструктуриране на публичните настройки, счита Димитър Ганев.

„ Това не е ново положение за кабинета на Борисов, ние се намираме в някакво непрестанно положение на скандал “, съобщи политологът и цитира Андрей Райчев, който е преброил близо 70 абсурда в ръководството.
Снимка: btvnovinite.bg
Ганев уточни, че министър председателят Бойко Борисов знае „ по какъв начин да отиграе топката “ и ГЕРБ са минали през огромен трус с „ Апартамент гейт “, само че все пак са спечелили последващите избори за Европейски парламент и локална власт.
Скандалът със фотосите: ГЕРБ изиска отговори от НСО, Българска социалистическа партия реагира с думите: " Разпад на държавността " Според „ Воля “ политиката в България е стигнала дъното
„ Обществената поддръжка спада тогава, когато се опре до джоба на българина “, уверен е политологът, който счита, че огромната заплаха за ръководството са икономическите последици от ковид.

Според Буруджиева ГЕРБ имат задоволително запас, с цел да смекчат икономическото напрежение.

Що се отнася до идните избори, Ганев раздели партиите на две: „ А група “, в която влизат ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и политическата мощ на Слави Трифонов, със несъмнено посланичество в Народното събрание, и „ Б група “ с партии като „ патриотите “ и „ Демократична България “, които не е несъмнено, че ще имат депутати в новия парламент.

От това дали ще имаме парламент с представители на 4 партии или на 8 политически сили зависи по какъв начин ще наподобява бъдещото ръководство на страната.

Въпросът е дали ще има „ една опция “, която да събере протестния избор или „ доста други възможности “, които ще го разпилян, счита Буруджиева, съгласно която бъдещите митинги няма да са ориентирани против Бойко Борисов, а ще желаят от него да им реши проблемите.

Хората гласоподават за тези, които пазят техните битови ползи като Мая Манолова, която завоюва известност като омбудсман, а не за политически сили с огромни цели като битката с корупцията, споделя Буруджиева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР