В спокоен и внимателен разговор родителите могат да насърчат детето

...
В спокоен и внимателен разговор родителите могат да насърчат детето
Коментари Харесай

Как да се справите с детския стрес?

В спокоен и деликатен диалог родителите могат да насърчат детето да им се довери и да разберaт каква е повода за стрес

Той идва или от еднократно влияние на мощен травматичен дразнител, или от по-слаба, само че продължителна психотравма.

Родителите би трябвало да оставят детето да приказва и с цялото си държание да му насочат посланието „ Мама и баща са тук, ще ти оказват помощ да преодолееш паниките и проблемите си “. То би трябвало да усеща тяхната мощна съпричастност. Каквото и да чуете, не трябва да омаловажавате казуса и възприятията му с „ О, я стига нелепости “, а да посочите мотив за какво не трябва да се тормози и претърпява.

Особено по-малкото дете едва ли ще ви каже непосредствено от какво е уплашено

Ще би трябвало да се досетите, като в няколко диалога слушате деликатно и задавате въпроси. Много е значимо да сте изобретателни и деликатни – никога не трябва да питате като на разпит. Ще отблъснете детето, то ще се затвори и ще влошите ситуацията.

Тъй като става дума за добиване на информация и за досещане, рационален вид е да употребявате „ два самостоятелни източника “. В този случай ще рече мама и тате поотделно или още някои близки до детето възрастни да се включат за серия диалози. Така ще можете след това да сравните и да съберете детайлности от споделеното, с цел да подредите картината.

С думи, подобаващи за възрастта, би трябвало да се опитате да помогнете на детето да се оправи със напрежението, в това число и в тези диалози, при които търсите повода. Най-важното е да сте спокойни, да не изричате нищо, което може да го тормози в допълнение, и от самото начало да му показвате безусловната си обич , тъй като за него тя е извор на сигурност, предлагат психолозите.

Инфо: www.hopkinsallchildrens.org

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР