В специално становище Светият Синод поиска Народното събрание да отложи

...
В специално становище Светият Синод поиска Народното събрание да отложи
Коментари Харесай

Светият Синод поиска да отложат влизането в сила на Закона за социалните услуги

В особено мнение Светият Синод изиска Народното събрание да отсрочи влизането в действие на новоприетия Закон за обществените услуги, да го анулира или главно да го преработи.

От Синода считат, че законът не цели подкрепяне на родителите в развъждането на детето им, а водещата роля в него е на частни снабдители на обществени услуги, главно Неправителствени организации, които могат да бъдат проводници на непознати ползи.

Според Синода точно посредством частните снабдители най- значимите обществени действия ще се трансфорат в търговия.

От там виждат и директна взаимозависимост сред средствата, нужни за обществени услуги в България и Норвежкия финансов механизъм за подкрепяне на страни от Източна Европа.

От Синода не са удовлетворени и от новите дефиниции за изоставянето на деца и настаняването им в институции, като считат, че оглеждането на децата от биологичните им родители не е предпазено в Закона.
Илияна Мавродиева, юрист, взела участие в правенето на мнението на Св. Синод: Законът за обществените услуги във типа, в който е признат и обнародван отваря доста необятно врата за корист от страна на частните снабдители на обществени услуги, за корист с права, за корист с власт.Те могат да основават обществени услуги, да ги откриват, да ги финансират и е написано, че всички доходи от обществените услуги отиват към съответния снабдител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР