В специално обръщение към нацията си бразилският президент Мишел Темер

...
В специално обръщение към нацията си бразилският президент Мишел Темер
Коментари Харесай

Темер обеща да победи организираната престъпност в Рио де Жанейро


В особено послание към нацията си бразилският президент Мишел Темер се закани, че ще отговори грубо на проведената престъпност в щата Рио де Жанейро.

"Правителството ще даде нечовечен отговор и ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да победи проведената престъпност и бандите. Вече няма да толерираме гибелта на почтените. Неприемливо е да погребваме бащите и майките си, честните служащи, служителите на реда, юношите и децата", съобщи президентът.

По-рано държавното управление на страната даде на армията заповед да поеме командването на полицейските сили на щата Рио де Жанейро в опит да ограничи насилието от страна на наркотрафикантите. Тази изключителна мярка бе подхваната от бразилските управляващи за първи път след свалянето на диктатурата в страната в средата на 80-те години на предишния век.

По думите на Темер решението за ангажиране на военните се дължи на обстоятелството, че проведената престъпност ""е съумяла съвсем напълно да поеме контрола върху щата Рио де Жанейро".

"Нейните метастази се разпространиха в цялата страна и започнаха да заплашват спокойствието на нашия народ", добави президентът и заключи, че "липсата на ред е по-лошо даже от войните". /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР