В специална декларация управляващата партия в Р.С. Македония осъдиха побоя

...
В специална декларация управляващата партия в Р.С. Македония осъдиха побоя
Коментари Харесай

Побойниците от Охрид са свързани с опозицията, заявиха управляващите в Скопие

В специфична декларация ръководещата партия в Р.С. Македония осъдиха побоя над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков. Същевременно с това македонските социалисти трансферираха виновността за случилото се върху опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.
“Насилието от всевъзможен тип е неприемливо, както неприемливи са и всички опити за възпрепятстване на европейския път и обиди към възприятията на македонските жители. ВМРО-ДПМНЕ е политическа партия, която работи против европейския път на страната и няма право да приказва по тази тематика. " гласи декларацията и добавя " Всички би трябвало да се съсредоточат върху икономическия напредък и продължаването на европейския път, конституционните промени за интеграция в Европейски Съюз. Който не способства за този проект, единствено обслужва нечии други ползи и работи съгласно нечий различен дневен ред”, написа още в известието на ръководещите в Скопие ".
Информацията за връзката на побойника Илия Спасески с партия ВМРО-ДПМНЕ бе изнесена незабавно след действието пред телевизия Евроком от ръководителя на Ф. Македония Виктор Стоянов. Днес въпреки и закъсняла декларацията удостоверява политическите претекстове на нападателите.
Макар и в декларацията да господства, не загрижеността на ръководещите за пребития Християн, а терзанието им за евроинтеграцията, тя въпреки всичко е положителна стъпка, която би трябвало да бъде последвана от дейности бидейки СДСМ съществена партия в държавното управление, разясняват локални българи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР