В Спешната помощ в София петима лекари са диагностицирани с

...
В Спешната помощ в София петима лекари са диагностицирани с
Коментари Харесай

5 лекари от Спешна помощ в София заразени с COVID

В Спешната помощ в София петима лекари са диагностицирани с ковид единствено за денонощие, заяви представителят на службата Катя Сунгарска.

Всекидневно сред 15 и 20 екипа на Спешна помощ работят в столицата, което е извънредно незадоволително. За популацията на София по стандарт се изискват най-малко 80 екипа.

Всички лекари поставят ексклузивен труд. Работят в безспорна организация. Идват и оказват помощ да работните смени. Вземат се всички ограничения за сигурност. Спешна помощ е първата линия на първата линия. Не липсват позвънявания от пациенти, които крият Коронавирус признаци, а това подлага на риск екипите.

Голяма част от болничните кревати, избрани за пациенти с COVID-19 в столицата, към този момент са изчерпани. Това в допълнение забавя екипите, които са в непрекъсната връзка с центъра за триаж на пациенти, който стартира да работи от началото на септември в Инфекциозна болница.

Докато колата за спешна помощ дойде в болница със свободни кревати за пациенти с ковид, се случва мястото към този момент да е заето.

„ Това също ни затруднява, тъй като всяко вървене от болница на болница с пациента вътре е време… И през вчерашния ден се случи с наш екип - от 9.00 часа сутринта съумя да хоспитализира пациента едвам в 13.30 часа. Този екип и тази кола за спешна помощ бяха отвън опцията да се отзовават на сигнали “, изясни Сунгарска.

Тя акцентира, че рискът от недостиг на лекари е огромен. „ Молим хората да имат самообладание. Даваме всичко от себе си с ресурса, с който разполагаме “, изясни Катя Сунгарска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР